Karibian risteily - Päivä Barbadoksella

Barbados, Bridgetown ranta

Karibian risteily - Päivä Barbadoksella

Karibian risteilymme neljäs kohde oli Barbados, jonne saavuimme joulupäivänä. Maissaoloaikaa oli käytettävissä iltaan saakka, sillä laivalla piti olla takaisin vasta klo 19:30. Koska päiväksi osui joulupäivä, kaikki kaupat olivat kiinni, liikenne todella vähäistä ja ihmisiä oli lähinnä vain rannalla. Tässä meidän kokemus päivästä Barbadoksella ja mukana myös video tuttuun tapaan.

Bridgetownin ranta Barbadoksella

Bridgetownin vieressä oleva Carlisle Bayn ranta

Laiva saapui Barbadokselle Bridgetownin satamaan. Minibussi keskustaan maksoin 2$ per aikuinen. Barbadoksella on oma valuutta, Barbadoksen dollari, mutta yleisesti ottivat vastaan US dollareita. Rahaa ei siis tarvinnut vaihtaa yhden päivän vierailua varten. Barabadoksella on toimiva julkinen liikenne, mutta koska päiväksi osui pyhäpäivä, emme lähteneet saarella sen kauemmaksi kuin Bridgetowniin.

Bridgetown

Bridgetown

Bridgetown näytti kovin autiolta, koska kaikki kaupat olivat kiinni ja ihmisiä vain kourallinen. Voisi kuvitella, että normaalina arkipäivänä kaupungissa on melkoinen kuhina. Pienen kiertelyn jälkeen suuntasimme kaupungin laidalla olevalle pitkälle valkohiekkaiselle Carlisle bayn rannalle. Barbadoksellakin olisi ollut mahdollista osallistua paikallisen opastetulle saarikierrokselle, mutta hinnat olivat todella korkeat. Jotkut pyysivät reilusti yli 100$ tällaisesta kierroksesta. Päätimme, että jos joskus tänne tulemme takaisin, niin tutustumme sitten saareen paremmin.

Carlisle Bay Barbados

Carlisle Bay

Bridgetownin laidalla olevalla pitkällä Carlisle Bayn rannalla oli mukava käveleskellä ranta päästä päähän. Rannalla oli vuokrattavana aurinkotuoleja ja varjoja sekä uintimatkan päässä olevaan kohteeseen snorklaus"retkiä". Hinnoittelu meni niin, että tuoli+varjo+snorklaus kohteessa, jossa mahdollista nähdä kilpikonnia, maksoi 20$/henkilö. Pelkkä tuoli ja varjo 10$/henkilö. Venekyyti oli aivan turha, koska matka rannalta tähän heidän kohteeseen oli n.100 metriä. Yhtään kilpikonnaa ei siellä näkynyt, mutta mitä aiemmin en ole ikinä snorkaltessa tai sukaltaessa nähnyt, oli 50$ seteli, joka leijaili meren pohjassa :D

Carlisle Bay Barados

Carlisle Bay

Barbados ranta

Auringonlasku Barbadoksella

Auringonlaskun aikaan

Ihmiset olivat todella mukavia ja ystävällisiä. Jos olisi mahdollista päästä joskus uudestaan pidemmäksi aikaa, räpsäsin kuvan paikallisesta esitteestä, jossa vinkkejä kohteista ja tekemisistä Barbadoksella.

Barbados top 10 what to do

(Kuva: Ins and Outs of Barbados, Island map 2017 -esitteestä)

Kaikin puolin, päivä Barbadoksella oli leppoisa ja mukava. Saaresta jäi suurin osa näkemättä. Se näissä Karibian risteilyissä on, että kun aikaa ei ole käytettävissä kuin 1 päivä, paljon jää kohteista näkemättä. Toistaalta taas, joskus on sitten mukava palata pidemmäksi aikaa, jos siihen mahdollisuus :)

 Lisää uusi kommentti