Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Karibian risteily - päivä Antigualla

  • Ranta Antigualla
  • Ranta Antigualla
  • English Harbour Antigualla

 

Karibian risteilymme viimeinen kohde oli Antiguan saari. Tästä kohteesta ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia, mutta kun saarella sai yhden päivän viettää, sinne olisi todella mukava päästä uudestaan joskus pidemmäksikin aikaa. Antigualla on 365 rantaa, joten tässä kohteessa ranta on se juttu, minne kannattaa suunnata. Tässä meidän kokemus Karibian risteilyn päivästä Antigualla reitteineen ja hintatietoineen. Mukana myös video päivästä.

St.John satama Antigualla

Laiva saapuu Antiguan pääkaupunkiin St.Johniin. Satamassa on lukuisia oranssipaitaisia taksiyrittäjiä myymässä retkiä. Ensin ajattelimme, että tourille ei lähdetä, mutta hintatietojen kyselyjen jälkeen todettiin, että tällainen on yksinkertaisin ja edullisin vaihtoehto. Nimittäin, halusimme käydä saaren etäläpuolella English Harbourissa (linkissä lisätieota Englanniksi) ja samalla reissulla rannalla. Pelkkä yhdensuuntainen taksimatka English Harbouriin olisi maksanut16 dollaria/henkilö. Vastaavasti retki, johon sisältyi myös rantakohde, maksoi 20 dollaria/henkilö, mutta toki jaetussa taksissa. Jos olisi halunnut ottaa taksin vain omalle porukalle, hinta olisi ollu 100 dollaria /auto. Päätimme jakaa auton 3 amerikkalaisen kanssa, jotka halusivat tehdä samalaisen retken kuin mekin.

English Harbour Antigua

English Harbour

English Harbour Antigua

Kuljettaja odotti kohteissa ja matka jatkui sovittujen aikataulujen mukaan. Rannan valinta oli äärimmäisen vaikeaa, joten kuljettajamme päätti sen meidän puolesta. Vietimme noin pari tuntia Darkwood Beachillä, joka oli äärimmäisen kaunis ranta valkoisella hiekalla ja turkoosilla merellä. Snorklauskohteeksi sitä en voi suositella, mutta muutoin todella kaunis ranta, jossa oli myös ravintola, wc:t ja suihkut, samoin ilmainen wifi. Oppaan mukaan parhaat snorklauskohteet ovat saaren itäpuolella pohjoisosissa.

Antigua Darkwood Beach

Darkwood Beach

Darkwood Beach

Jos aikaa olisi useampi päivä, kannattaisi ehdottomasti käydä tutustumassa myös Barbudan saareen, joka on 50km päässä Antiguasta. Mm. prinsessa Diana lomaili Barbudan saarella. Saari oli vasta avautunut Irma-myrskyn jäljiltä matkailijoille päiväretkien muodossa. Korjaustyöt vievät aikaa. Kaikki saaren asukkaat evakuoitiin Antiguan saarelle ja vaikka välimatka on noin lyhyt, myrsy ei osunut Antiguan saarelle. Oppaamme kertoi, että toisin päin evakuointi ei olisi onnistunut.

Kirkko Antigualla
Vanha kirkko matkan varrella

Saarella voi myös patikoida, joista suosittu reitti on Signal Hill. Antigualla on myös köysiratapuisto pitkine vaijeriliukuineen keskellä sademetsää.

Antigualla on oma rahayksikkö, Itä-Karibian dollari, mutta yleisesti pärjäsi Usan dollareilla. Vaihtorahana tosin saattoi tulla takaisin Itä-Karibian dollareita.

Päivä Antigualla
Tiina

Lisää uusi kommentti