Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Karibian risteily – Miten valita mieluisin risteily ja mitä hintaan sisältyy

  • Karibian risteilyaluksia Fort Laurderdalen lähtösatamassa
  • Royal Caribbean alukset Cozumelin satamassa

 

Karibian risteilyissä vaihtoehtoja riittää, niin varustamoja kuin reittejäkin. Valinnanvaikeus on suuri jos ei yhtään tiedä minkälaista risteilyä on etsimässä. Hinnat vaihtelevat riippuen minkälaisen paketin kokoaa. Tässä muutamia omia ajatuksia Karibian risteilyn valintaan ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Risteilyjen valtavaa tarjontaa saa rajattua sillä, että päättää ensin risteilyn ajankohdan, keston, risteilyn lähtösataman ja hintahaarukan. Näin mahdollisuuksia saa rajattua ja päätöksen tekeminen toivottavasti helpottuu. Yksi hyvä sivusto kaikkien risteilyjen pläräämiseen on www.seascanner.com

Olemme lähdössä joulukuussa 10 päivän Karibian risteilylle. Risteilyn valintaan vaikutti tällä kertaa eniten reitti, risteilyn kesto, hinta ja lähtösatama. Laiva valikoitui näiden kriteereiden perusteilla ja nyt seuraavan risteilyn varustamona toimii Princess Cruises. Aikaisempi kokemus on Royal Caribbeanin Allure of the Seas –laivalta ja sellainen tuntuma on, että Royal Princessillä ei ole niin paljon aktiviteetti- ja vapaa-ajan mahdollisuuksia kuin Allurella oli ja hytit ovat ehkä pienempiä. Jäänee nähtäväksi siis. Tulevassa risteilyssä on kuitenkin paljon enemmän kohteita eikä laivassa tule niin paljon vietettyä aikaa. 

Minigolf-rata Allure of Seas laivalla
Allure of Seas -laivalla on mm. minigolf-rata

Kun mieluinen risteily on löytynyt, seuraavaksi pitää päättää minkälaisen hytin varaa. Kaikista halvimmat ovat luonnollisesti hytit, joissa ei ole ikkunaa. Jos kokee, että ei tarvitse hytissä ikkunaa taikka parveketta, niin tällä ratkaisulla säästää runsaasti euroja. Toisaalta taas, jos haluaa nauttia meri-ilmasta ja maisemista täysin omassa rauhassa, niin sitten kannattaa valita parvekkeellinen hytti tai toki siitä tasokkaampiakin on saatavilla aina sviitteihin asti. 

Parvekkeellinen hytti merinäköalalla Allure of Seas laivalla
Parvekehytti merinäköalalla

Allure of seas hytti Boardwalk-kävelykadulle
Parvekehytti Broadwalk -kävelykadulle

Risteilyn hintaan sisältyy ruokailut, mutta kaikki laivan ravintolat ja kahvilat eivät kuulu tähän. Juomisista yleensä vesi, tee ja kahvi ovat maksuttomia. Eli periaatteessa laivamatkan hintaan sisältyy kaikki tarpeellinen, mutta jos haluaa vaikka jonkun erikoiskahvin nauttia, niin tämä maksaa. Samoin alkoholipitoiset juomat ovat tietysti maksullisia. Useat varustamot tarjoavat erilaisia all inclusive juomapaketteja, joissa hinnoittelu toimii per/päivä –periaatteella niin, että kun paketin ostaa, niin veloitus menee kaikilta risteilyn loppupäiviltä. Laskeskeltiin viimeksi, että pitäisi ostaa noin 6 juomaa päivässä, että tämä juomapaketti olisi kannattavaa. (nyt ei ole vielä ajankohtaista tietoa, mutta päivitetään tähän risteilyn jälkeen)

Risteilyn hintaan eivät sisälly palvelumaksut, jotka veloitetaan risteilyn jälkeen pankkikortilta. Hinta vaihtelee varustamoittain, mutta on n.13-16 USD $ / per päivä / per matkustaja. Jos jostain syystä ei olisi tyytyväinen henkilökunnan palveluun, palvelumaksuja voi yrittää saada vähennettyä tai poistettua, mutta varmasti jokin selkeä syy täytyy olla, että varustamo tähän suostuu.

Kannattaa etukäteen ottaa selvää, mitä tekemistä risteilyreitin kohteissa on. Varustamot tarjoavat paljon omia retkiä, hinnat tosin ovat melko korkeita. Kirjoitellaan myöhemmin meidän risteilyn kohteista vinkkejä.  Luvassa siis kohdevinkkejä myöhemmin.

Royal Caribbeanin oma kohde, Labadee Haitissa

Seuraavassa postauksessa käytännön tietoa laivalla olosta. Jos et vielä seuraa Lomavinkkejä Facessa tai Instassa, ota tili seurantaan wink
Tässä vielä aiempi postaus, jossa vinkkejä mm. saapumisesta satamaan.

Ja tässä vinkkejä laivalla oloaikaan

 

Tiina

Lisää uusi kommentti