Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Helsingin Vuosaaresta Kaunissaareen

  • Norsölinella Kaunissaareen
  • Merisumua matkalla Kaunissaareen
  • Kaunissaari
  • Kaunissaaren saunan laituri
  • Kaunissaaren eteläpuolen kalliot
  • Kaunissaaren maisemaa

 

Kaunissaari sijaitsee Sipoossa, lähes ulkomerellä ja on Helsingin kaupungin ulkoilualue. Espoon vesireittejä liikennöivä Norsöline liikennöi myös Helsingistä Kaunissaaren. Kävimme tekemässä päiväretken Kaunissaareen, johon kuului ulkoilua ja grillailua. Päivä oli todella onnistunut. Tässä kokemuksia ja vinkkejä päiväretkeä varten. Videolla lisää retken tunnelmia.

Norsölinen vene lähtee Vuosaaresta, Kalkkihiekantorilta, jonne on noin kilometrin kävelymatka Vuosaaren metroasemalta. Autollekin parkkipaikkoja on satama-alueella, mutta kannattaa olla riittävän ajoissa, jotta varmasti löytää vapaan paikan.

Lähtö Kaunissaareen Vuosaaren Kalkkihiekantorilta

Venematka kestää noin tunnin verran. Jälleen kerran matka tuntui menevän nopeasti kauniita maisemia ihaillessa. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta. Meren ja useiden saarien lisäksi, oli käsittämättömän hienoa nähdä kaukana täysin sinistä taivasta vasten nouseva merisumu. Hetken aikaa ajettiinkin keskellä merisumua, jota itsessään voisi sanoa jo elämykseksi. Yhtäkkiä kirkkaus häviää ja näkee vain lähelle ja hetken päästä aurinko paistaa jälleen kirkkaalta taivaalta.

Merisumu matkalla Kaunissaareen

Meno-paluulippu Kaunissaareen maksaa 22 euroa aikuiselta (päivitetty 2019) ja 10 euroa lapsilta (7-16v.) Eläkeläiset pääsevät 8 eurolla tekemään reissun. Tarkemmat hintatiedot Norsölinen sivuilla.

Kaunissaari on noin 2km pitkä ja 800m leveä saari. Sen pääsee kiertämään ympäri kävelyreittejä pitkin. Muutama kävelyreitti menee myös saaren halki. Kävelyreitit ovat hyvässä kunnossa ja merkitty opasteilla. Saaren keski- ja pohjoispuolella on enemmän metsää kun taas eteläpuolella on mereen jatkuvia laajoja kallioita.

Kaunissaaren kävelyreitit

Kaunissaaren etelärannan kalliot

Saaressa on 5 keittokatosta ja useita vesipisteitä. Siellä on myös ravintola. Majoitusvaihtoehtoina on telttailu tai vuokramökki. Saaren wc:t ovat yllättävän siistit. Omalla veneellä tulijoille on vierasvenesatama. Saarella on uimaranta, vuokrattavia saunoja ja saunoa voi myös yleisillä saunavuoroilla. Ajanvietteenä voi pelata jättishakkia tai lentopalloa. Myös soutuveneitä on vuokrattavana. Lisätietoja sauna- ja majoitushinnoista Helsingin kaupungin sivuilla.

Vuokrattava sauna Kaunissaaressa

Meillä oli aikaa olla saarella 4 tuntia. Se riitti juuri ja juuri, mutta olisimme voineet olla pidempäänkin. Telttailua voi suositella ihan sen perusteella jo, että saaresta varmasti löytää oman suojaisan telttapaikan ja kaunissaaren fasiliteetit ovat kunnossa. Tänne lähdetään toistekin!

Yhteistyössä NorsöLine.
 

Päiväretki Kaunissaareen
Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Lok 08, 15
Käyttäjän Kris kuva