Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Hauklandin ranta ja Mannen patikointireitti Lofooteilla

  • Mannen Lofooteilla
  • Hauklandin ranta Lofooteilla

Yksi tunnetuimmista rannoista Lofooteilla on Hauklandin ranta. Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja muutenkin aivan lumoavan kauniit maisemat. Bonuksena rannan läheisyydestä lähtee Mannen patikointireitti ylös vuoristoon, mistä aukeaa upea näkoala Hauklandin rannalle. Ota vinkit talteen!

Hauklandin rannan pysäköintialue
Hauklandin ranta ylhäältä Mannenilta
Hauklandin ranta ja pysäköintialueet

Saavuimme perille iltapäivällä, jolloin alueella oli paljon porukkaa. Juuri kyseisenä päivänä rannalla järjestettiin rantalentopallo-otteluita. Jos nyt oikein tulkitsimme pysäköintialuetta ja maksuja, niin lähemmäksi rantaa sai ajaa vain henkilöautolla ja pysäköinti siellä oli maksullinen. Tien toisella puolella pellolla oli päiväparkkeja, jotka myöskin olivat maksullisia. Hintahaarukka oli auton koosta riippuen 100-150NOK/päivä. Me saimme kuitenkin auton rannan puoleiselle hiekkakentälle, joka oli heti tien vieressä. Hintatietoja tai maksuohjeita  emme löytäneet mistään eikä kenelläkään ollut autoissa mitään lippulappuja esillä. Sitä, että tulkitsimmeko oikein, niin en tiedä, mutta ei me ainakaan maksettu kyseisestä parkista mitään.

Hauklandin ranta Lofooteilla
Maggie ja taustalla Hauklandin ranta

Mannen

Reitti Mannenille lähtee rannalta katsottuna ajotien toiselta puolelta. Sieltä se jatkuu helppokulkuista polkua pitkin hiljaa nousten ylöspäin. Reitti on luokiteltu keskivaikeaksi, mutta luokittelisin sen ennemminkin keskihelpoksi. Matkaa tulee edestakaisin vähän vajaa 4km. Nousua on luvassa 390m. Aikaa meillä meni vajaa 1,5h, mutta toki tämäkin riippuu siitä, kuinka kauan istuskelee ylhäällä tai pitää taukoja reitin varrella.

Reitti Mannen
Tie polun lähtöpisteelle
Polku Mannen
Polun lähtöpiste
Polku auringonlaskun aikaan Mannenille
Ilta-aurinko paistoi ihanasti heart
Lampaita matkan varrella kohti Mannenia
Lampaita siellä täällä reitin varrella. Käytännösä koko reitti kulki "lammaskarsinassa" laugh
Maisema toiselle puolelle Mannenilta
Maisemaa toiseen suntaan kiivetessä ylöspäin
Melkein huipulla Mannenilla
Ja täällä voi jo tuulettaa laugh

Ehdottomasti kannattaa käydä Mannen patikoimassa. Ja hyvä valinta oli tehdä tämä patikkareitti illalla. Aurinko paistoi vielä mukavasti ja kuvienkin kannalta ”mukavalla kuvakulmalla”.

Heräsikö kysyttävää tai ajatuksia? Jätä kommentia!

Lampaita taas Hauklandin rannan lähellä
Näitä kavereita täällä riittää smiley

Tiina

Lisää uusi kommentti