Hauklandin ranta ja Mannen patikointireitti Lofooteilla

Mannen patikointireitti Lofooteilla

Hauklandin ranta ja Mannen patikointireitti Lofooteilla

Yksi tunnetuimmista rannoista Lofooteilla on Hauklandin ranta. Valkoista hiekkaa, turkoosia vettä ja muutenkin aivan lumoavan kauniit maisemat. Bonuksena rannan läheisyydestä lähtee Mannen patikointireitti ylös vuoristoon, mistä aukeaa upea näkoala Hauklandin rannalle. Ota vinkit talteen!

Hauklandin rannan pysäköintialue

Haukland ranta Lofooteilla

Hauklandin ranta ja pysäköintialueet

Saavuimme perille iltapäivällä, jolloin alueella oli paljon porukkaa. Juuri kyseisenä päivänä rannalla järjestettiin rantalentopallo-otteluita. Jos nyt oikein tulkitsimme pysäköintialuetta ja maksuja, niin lähemmäksi rantaa sai ajaa vain henkilöautolla ja pysäköinti siellä oli maksullinen. Tien toisella puolella pellolla oli päiväparkkeja, jotka myöskin olivat maksullisia. Hintahaarukka oli auton koosta riippuen 100-150NOK/päivä. Me saimme kuitenkin auton rannan puoleiselle hiekkakentälle, joka oli heti tien vieressä. Hintatietoja tai maksuohjeita  emme löytäneet mistään eikä kenelläkään ollut autoissa mitään lippulappuja esillä. Sitä, että tulkitsimmeko oikein, niin en tiedä, mutta ei me ainakaan maksettu kyseisestä parkista mitään.

Haukland Lofooteilla

Maggie ja taustalla Hauklandin ranta

Mannen

Reitti Mannenille lähtee rannalta katsottuna ajotien toiselta puolelta. Sieltä se jatkuu helppokulkuista polkua pitkin hiljaa nousten ylöspäin. Reitti on luokiteltu keskivaikeaksi, mutta luokittelisin sen ennemminkin keskihelpoksi. Matkaa tulee edestakaisin vähän vajaa 4km. Nousua on luvassa 390m. Aikaa meillä meni vajaa 1,5h, mutta toki tämäkin riippuu siitä, kuinka kauan istuskelee ylhäällä tai pitää taukoja reitin varrella.

Mannen patikointireitti lähellä Hauklandin rantaa Lofooteilla

Tie polun lähtöpisteelle

Mannen polku

Polun lähtöpiste

Mannen auringonlaskun aikaan

Ilta-aurinko paistoi ihanasti

Lampaat Lofooteilla

Lampaita siellä täällä reitin varrella. Käytännösä koko reitti kulki "lammaskarsinassa"

Mannen patikointireitti Lofooteilla

Maisemaa toiseen suuntaan kiivetessä ylöspäin

Mannen melkein huipulla

Ja täällä voi jo tuulettaa

Ehdottomasti kannattaa käydä Mannen patikoimassa. Ja hyvä valinta oli tehdä tämä patikkareitti illalla. Aurinko paistoi vielä mukavasti ja kuvienkin kannalta ”mukavalla kuvakulmalla”.

Heräsikö kysyttävää tai ajatuksia? Jätä kommentia!

Lampaat polun varrella

Näitä kavereita täällä riittääLisää uusi kommentti