Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

GAMBIA – Rantalomailua ja suomalaista hyväntekeväisyyttä

15 maaliskuu, 2019 - 13:01 -- tiedottaja.mmk
  • Eskarit rannalla.
  • Veneen lastin purkaminen onnistuu sutjakkaasti.

Länsi-Afrikan rannikolla sijaitseva pieni Gambian tasavalta on nouseva matkakohde, jonka upeat rannat ja lämminhenkiset ravintolat eivät vielä ole täynnä länsimaisia turisteja.

Merenranta hohkaa lämpöä.

Gambian miellyttävä ilmasto ja rannikko ovat monen pohjoismaalaisen mieleen. Kahden miljoonan asukkaan Gambiasta on nopealla vauhdilla kehittymässä varteenotettava lomakohde vaihtoehtona esimerkiksi Kauko-Idässä sijaitseville lämpimille maille.

Gambian etuna on vielä tällä hetkellä pienempi turistivirtaus, joten sen rannoilla pääsee vielä nauttimaan monen matkailijan kaipaamasta väljyydestä, lempeästä säästä puhumattakaan. Gambiassa on myös esimerkiksi monia Karibian maita kuivempi ilmanala, joten kuumuus ei ole niin hikoiluttavaa kuin vaikkapa Dominikaanisessa tasavallassa.

Suomalaisetkin ovat löytäneet Gambian kasvavassa määrin. Suomesta on vain vähän suoria lentoja Gambiaan Banjulin kentälle, mutta yhden välilaskun lentoja on tarjolla runsaasti.

Gambian parasta antia ovat tietenkin sen rantakohteet, jotka ovatkin suosituimpia turistien keskuudessa. Rannoilla onkin runsaasti kahviloita ja ravintoloita, mutta muita aktiviteetteja on vielä aika vähän tarjolla. Ravintoloissa kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia kuten maapähkinäkastike-domodaa tai sipulista jassaa.

Suosituimmista turistikohteista, kuten Senegambiasta löydät myös parhaat ravintolat ja shoppailumahdollisuudet. Luontokohteista kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti tehdä retki sisämaahan, mistä löytyy kauniin luonnon lisäksi esimerkiski krokotiili- ja lintupuistoja.

Gambian lämmössä kasvavat tietenkin myös herkulliset vihannekset ja hedelmät, erityisesti makeat mangot. Myös hintataso on erittäin edullinen. Gambiassa taksin ajaminen on myös yksi merkittävimmistä elinkeinoista, joten kyytejä on aina helposti saatavilla.

Vihannestorin antia.  

Malarialääkitystä suositellaan Gambiaan matkustaville ja matkalle kannattaa myös varata vatsalääkkeitä kaiken varalta. Tavalla tai toisella Gambia osaa varmasti yllättää ensikertalaisen. Iloisella ja avoimella asenteella matkasta tulee kuitenkin varmasti onnistunut ja maan ystävällinen ilmapiiri jää ikiajoiksi matkailijan sydämeen.

Suomalaisyhdistys auttaa Gambian köyhiä lapsia

Monet suomalaiset ovat ihastuneet Gambiaan ja sen ystävällisiin asukkaisiin niin paljon, että ovat muuttaneet kokonaan sinne. Yksi esimerkki ovat Maire Martikainen ja Kirsti Rantanen, jotka perustivat Pirkanmaalla täysin vapaaehtoisin voimin toimivan hyväntekeväisyysyhdistys Maailma, Me Kaikki ry:n (MMK).

Yhdistys on kerännyt varoja Suomessa jo yli kymmenen vuoden ajan gambialaisten lasten ja erityisesti tyttöjen elinolosuhteiden parantamiseksi. Yhdistyksen keräämien varojen käytöstä Gambiassa vastaa Gambia Finland Friendship Association (GaFfa).

MMK on ylläpitänyt esikoulua Busumbalan kylässä vuodesta 2008, ja toiminta rahoitetaan Suomesta saaduin jäsenmaksuin ja lahjoitusten turvin. Esikoulusta peruskouluun jatkavien koululaisten opintoja tuetaan MMK:n kummitoiminnan kautta.

Tyttöjen ja naisten tasa-arvoisuuden parantaminen ja heidän koskemattomuutensa ja kasvunsa tukeminen koulutuksen keinoin ovat MMK:lle ja GaFfalle ensisijaisen tärkeitä päämääriä.

Suomalaiset valvovat toimintaa

Suomalaisten turvin MMK GaFfan esikouluilla työskentelee neljä yliopistotasoista esikoulunopettajaa ja maksetaan palkkaa opettajille, keittäjille, vartijoille ja muulle henkilökunnalle. GaFfan suomalaiset perustajajäsenet Maire Martikainen ja Kirsti Rantanen valvojat esikoulutyötä ja varojen käyttöä Gambiassa paikan päällä, sekä suunnittelevat toimintaa yhdessä GaFfan hallituksen ja Gambian viranomaisten kanssa. He ovat tehneet työtä palkatta 10 vuoden ajan edistääkseen lasten ja naisten asemaa Gambiassa.

MMK:n ja GaFfan yhteinen visio on, että köyhyyden periytyminen, perheväkivallan kierre ja tyttöjen silpominen ovat katkaistavissa naisia ja tyttöjä kouluttamalla.

Tervetuloa Gambiaan!

MMK:n jäsenenä, kummina tai lahjoittajana voi Suomesta käsin rahoittaa innokkaan gambialaisen eskarilaisen tai peruskoululaisen koulunkäyntiä. Varoilla katetaan koululaisen koulutarvikkeet, päivittäinen lämmin ateria sekä terveydenhuolto ja gambialaisen henkilökunnan palkat. MMK ei ole kasvoton jättijärjestö, jonka lahjoitusten perillemenosta ei voi olla varma. Suomalaiset Gambiassa vakituisesti asuvat vapaaehtoiset varmistavat, että yhdistyksen keräämät varat käytetään oikein.

Suomalaisyhdistys mahdollistaa pääsyn kouluun.  
 

Yhdistyksen tärkeään työhön voi lahjoitusten lisäksi osallistua myös avustamalla hallinnollisissa asioissa tai hyväntekeväisyystapahtumissa ympäri Suomea. Lisäksi kukin MMK:n jäsen voi omien mahdollisuuksiensa mukaan osallistua käytännön työhön Gambiassa ja nähdä itse suomalaisten ponnistelujen suuret vaikutukset. Erityisesti terveydenhuollon ja kasvatuksen ammattilaisten panos Gambiassa on kultaakin arvokkaampaa! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä maailma.mekaikki@gmail.com

MMK Maailma, Me Kaikki ry:n lahjoitustili: ​FI64 5734 7520 0335 12
Viite: Yleinen lahjoitusviite 1164
www.maailmamekaikki.fi Facebook: Maailma, me kaikki ry

Lisää uusi kommentti