Folegandros - ihastuttava saari Kreikassa

Folegandrosin keskusta jyrkänteen laidalla Kreikassa

Folegandros - ihastuttava saari Kreikassa

Folegandros on aivan ihastuttava pieni saari lähellä Santorinia. Täällä saat todella nauttia rauhasta, aidosta kreikkalaisuudesta ja upeista maisemista. Jos nämä ovat ne asiat, joita lomaltasi etsit, tämä on se kohde, jonne kannattaa matkustaa. Lue lisää meidän kokemuksista Folegandrosilla ja nappaa vinkit talteen.

Saapuminen Folegandrosille

Folegandrosin satama

Folegandrosin satama

Folegandrosille pääsee kätevästi muilta lähisaarilta tai vaikkapa Ateenasta saakka laivalla tai katamaraanilla, sillä se sijaitsee sujuvien laivayhteyksien varrella. Satamasta saaren keskustaan on noin 3km matka.

Majoitus Folegandrosilla

Hotelli Folegandrosin keskustan lähettyvillä

Hotelli Folegandrosin keskustan lähettyvillä

Kannattaa varata majoitus Folegandrosin keskustasta tai sen läheisyydestä. Satamasta hotellille pääsee hotellin järjestämällä kyydillä, joka sisältyy hotellihuoneen hintaan ainakin suurimmassa osassa hotelleista. Kerro hotellille saapumisaikasi, niin he ovat sinua vastassa.

Folegandrosin keskusta

Keskusta on rakennettu aivan pystysuoran jyrkänteen laidalle. Ylhäällä rinteessä sijaitsee kirkko. Moni vaeltaa ylös kirkolle auringonlaskun aikaan nauttimaan karun kauniista maisemasta ja tietysti auringonlaskusta. Jos puolestaan haluat nauttia auringonlaskusta ravintolan puolella, niin alla olevassa kuvassa vasemmalla Anemomilos hotellin terassi sijaitsee aivan jyrkänteen laidalla.

Folegandrosin keskusta auringonlaskun aikaan

Folegandrosin kylä auringonlaskun aikaan

Auringonlaskun aikaan

Auringonlaskun aikaan

Keskustassa on runsaasti pieniä ravintoloita ja auringonlaskun jälkeen ne täyttyvät ihmisistä. Tunnelma on rento ja täällä pääset nauttimaan aidosta kreikkalaisesta ruoasta. Ihmiset ovat ystävällisiä ja iloisella tuulella.

Päivällä keskustassa on hiljaista

Päivällä keskustassa on hiljaista

Keskusta päiväsaikaan

Keskusta päiväsaikaan

Ravintola

Tekemistä Folegandrosilla

Folegandros mönkijävuokraus

Järjestettyjä aktiviteettia on vähän tarjolla. Kannattaa vuokrata jokin menopeli, jolla pääsee tutustumaan saareen paremmin. Me vuokrattiin mönkijä, jolla yhdessä päivässä kiersimme melko perusteellisesti koko saaren. Vuokraamon henkilökunta näytti kartalta mm. rannat, joilla saa melkeinpä yksin olla. Joillekin rannoille on pidempi kävelymatka autotieltä, joista mm. Livadakin rannalle olisi ollut noin 40min kävelymatka. Tälle rannalle pääsee myös osallistumalla kokopäivän kestävälle veneretkelle, joka kiertää useamman eri rannan. Joillekin näistä rannoista pääsee ainoastaan veneellä.

Tie rannalle saaren pohjoispäädyssä

Tie rannalle saaren pohjoispäädyssä

Kartanlukija

Kartanlukija

Agalin kylä saaren länsirannikolla, jossa hiekkaranta ja mukavia lounaspaikkoja

Agalin kylä saaren länsirannikolla, jossa hiekkaranta ja mukavia lounaspaikkoja

Agali ravintola

Folegandros on ehdottomasti suosittelun arvoinen matkakohde, jos ei kaipaa runsaasti aktiviteetteja ja koko ajan jotain tekemistä, vaan arvostaa ennemminkin rauhaa ja fiilistä olla vaan.Lisää uusi kommentti