Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Esittelyssä Thaimaan paras saari - Koh Lanta

  • Koh Lanta, Klong Dao
  • Koh Lanta, vesiputoukselle
  • Koh Lanta, Kaw Kwang
  • Koh Lanta, kansallispuisto
  • Koh Lanta, kansallispuisto
  • Koh Lanta, sukellusta

 

Päivitetty 01/2019, alunperin julkaistu 11/2015.
Joskus 10 vuotta sitten ajattelin, etten Thaimaahan matkusta, ellei minulla ole muuta syytä sinne mennä kuin lomailu. Aasian maista entuudestaan tuttaja olivat Malesia, Indonesia ja Singapore. No, miten siinä sitten kävikään. Seitsemän vuotta sitten lähdin talveksi Thaimaahan sukelluskeskuksen hulinaan puuhastelemaan ja kohteeksi valikoitui saari nimeltä Koh Lanta. Tämä rauhallinen saari teki lähtemättömän vaikutuksen, jota en unohda koskaan. Katso myös video, joka kuvattu joulukuussa 2018.

Koh Lanta sijaitsee Andamaninmerellä, n. 2 tunnin ajomatkan päässä Krabin lentokentältä. Matkan varrella on enää 1 autolautta, sillä silta Ko Lanta Noin ja Yain välille on valmistunut. Ajoaika riippuukin siitä, kuinka kauan lautan odotteluun kuluu aikaa. Krabin keskustasta liikennöivät myös laivat Lantalle. Toinen vaihtoehto saarelle saapumiseen on Phuketin ja Phi Phi saarien kautta laivalla. Myös pienemmiltä saarilta etelästä päin on hyvät laivayhteydet Lantalle ja esimerkiksi suoraan Koh Lipeltä liikenneöi pävittäin pikavene Lantalle.

Autolautta Koh Lantalle

Koh Lanta on noin 25 kilometriä pitkä saari, jota ei pääse ajamaan ympäri. Päätie kulkee suurin piirtein saaren keskellä, joten saaren länsipuolella sijaitsevat useiden kilometrien pituiset valkoiset hiekkarannat ovat todella rauhallisia. Kaupustelijoita ei ole. Saari on myös tunnettu käsittämättömän upeista auringonlaskuista.

Klong Dao, auringonlasku

Auringonlasku Klong Dao rannalla

Saaren keskus on pohjoisessa sijaitseva kylä nimeltä Saladan, missä on paljon kauppoja ja ruokaravintoloita. Ravintolavinkkinä Family Thai, joka on edullinen ja hyvä paikallinen ruokaravintola Saladanin pääkadun varrella (karttalinkki). Saladanissa on myös useita paikallisia matkatoimistoja, joista voi kätevästi ostaa bussi-, laiva- ja lentolippuja. Näistä suosittelemme Far Island Travel -matkatoimistoa, joka sijaitsee Lanta markettia vastapäätä.

Koh Lanta Saladan illalla yläilmoista
Saladan yläilmoista auringonlaskun aikaan

Koh Lanta Saldan pääkatu
Saladanin pääkatu

Vanhakapunki sijaitsee itäpuolella saarta, jossa järjestään mm. maaliskussa Lanta festival. Vanhassa kaupungissa on ihan erilainen tunnelma kuin Saladanissa.

Koh Lanta, Vanhakaupunki

Koh Lanta vanhakaupunki
Vanhakaupunki
Koh Lanta vanhankaupungin keinu

Saarella helpoiten pääsee liikkumaan, kun vuokraa skootterin. Mopon päivävuokra on 200-300bath/päivä. Toinen vaihtoehto on kulkea Tuk Tukilla, mutta esimerkiksi kansallispuistoon sillä ei pääse jyrkkien ylämäkien vuoksi.

Vaikkakin saari on todella rauhallinen ja noin 80% paikallisasukkaista on muslimeja, niin silti yöelämää löytyy turistiaikana jokaikiselle illalle. Missä mitäkin järjestetään, selviää parhaiten mainoksista paikan päällä.

Koh Lanta yöelämä Bangeassa

 

Aktiviteetit ja tekemistä Lantalla:

Snorklaus-ja sukellusretket

Koh Lantan sijainti on ideaali sukellusharrastukselle, sillä 2h venematkan päässä sijaitsevat upeat sukelluskohteet.  Väriloistoa ja näkemistä riittää hyvällä tuurilla jopa valashaihin asti.

Sukellusta

Sukellusta

Sukellusta

Sukelluskuvat: Tommi Karhunen

Vesiputous, Ao Klong Jark (Waterfall Bay)

Vesiputoukselle pääsee osallistumalla retkelle tai omatoimisesti skootterilla ajamalla paikan päälle. Parkkeeraus maksaa ja tämä maksu toimii alueen "sisäänpääsymaksuna". Vesiputous ei ole ihan kulman takana, vaan sinne joutuu kävelemään pitkin viidakkoa ja välillä puron loiskeessa. Ajoittain polku saattaa olla liukas. Matkaa suuntaansa on noin 2,1km ja aikaa tähän menee noin 30min. Paikalliset kertoivat, että joskus ovat nähneet käärmeitä, joten varovaisuutta! Mukava kokemus kaikin puolin! Kannattaa varata aikaa ainakin 1,5h ja huomioida, ettei aurinko ennätä laskea tänä aikana.

Koh Lanta vesiputous parkkipaikka
Vesiputouksen parkkipaikka
Koh Lanta reitti vesiputoukselle
Matkan varrelta vesiputoukselle
Koh Lanta reitti vesiputoukselle

Koh Lanta reitti vesiputoukselle

Reitti vesiputoukselle Koh Lantalla

Koh Lanta, vesiputouksella

Kartalla reitti vesiputoukselle Koh Lantalla
Reitti vesiputoukselle kartalla

Kansallispuisto

Kansallispuisto sijaitsee aivan eteläkärjessä. Alueelle joutuu maksamaan kansallispuistomaksun, joka oli vuonna 2018 joulukuussa 200bath/aikuinen. Näkymät ovat upeat etenkin majakalta. Viidakon puolella on merkitty reitti, jonka voi kävellä läpi. Alueella on aiemmin ollut paljon apinoita, mutta nyt 2018 joulukuussa emme nähneet yhtään. Ei kannata kuitenkaan ottaa mitään muovipussissa mukaan eikä jättää reppua hetkeksikään maahan, sillä nämä kaverit käyvät melkosen ahkeraan hakemassa ihmisten tavaroita ja niitähän on sitten aikamoinen työ saada takaisin.

Koh Lanta kansallispuisto ja majakka

Koh Lanta kansallispuisto ranta

Koh Lanta kansallispuisto

Saarella on paljon paikallisia matkanjärjestäjiä, joilta voi vuokrata pitkähäntäveneen ja kuljettajan koko päiväksi tai osallistua jollekin heidän järjestämälle retkelle. Vaihtoehtoja on paljon, kalastusretkestä aina ruoanlaittoon.

Paras matkustusaika on loka/marraskuusta maalis/huhtikuuhun, jolloin on ns. kuivakausi. Sateita tällöinkin toki tulee, mutta ne ovat yleensä kuuroja ja menevät nopeasti ohi. Ja jos saunaan tekee mieli, niin sekin löytyy, nimittäin Lanta Sauna Landissä on pari suomalaista saunaa nykyään, jotka löytyvät Klong Dao rannan läheltä ravintola Old Berlinin vierestä.

Muista kunnioittaa paikallisväestöä ja äläkä missään nimessä hermostu, jos kaikki ei nyt ihan ajallaan tapahdu. Lomalla kannataa olla lomafiiliksellä ja pitää perusajatus lauseessa Mai pen rai :)

Lisää kuvia Lomavinkkien Facebook -sivulla.

Helsingin Sanomien juttu suomalaisista matkailijoista Lantalla paikallisten silmin.

Top 8 tekemistä Koh Lantalla
Tiina

Lisää uusi kommentti