Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi - Retkeilyä ja matkailua
Lomavinkit.fi
Retkeilyä ja matkailua

Budapestistä päiväreissu junalla Bratislavaan

  • Bratislavan vanhakaupunki ja linna Ufosta kuvattuna

Vaikkakin Budapest on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen ja sinne haluankin aina uudestaan, niin olipa kiva tehdä myös päiväreissu Bratislavaan Slovakian puolelle. Matka taittuu junalla alta kahden ja puolen tunnin eikä junaa tarvinnut matkan varrella vaihtaa. Tosi kätevää ja voin suositella Bratislavaa yhdistettynä Budapestin kaupunkilomaan.

Bratislavan kaupunkimaisema Ufo näköalatornista
Bratislavan kaupunki Ufo -näköalatornista

Budapestin päärautatieasema, Budapest-Nyugati, sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustan laitamilla. Esimerkiksi sinisellä metrolinjalla M3 pääsee suoraan asemalle. Kesällä 2019 metrolinja oli remontissa (oli muuten keväällä 2018 myös wink) ja linja oli korvattu M3 busseilla.

Budapest-Nyugatin asemalla on selkeät kyltit kotimaan lipunmyyntiin, mutta kansainvälinen lipunmyynti sijaitsee erissä paikassa. Tänne pääsee kotimaan hallin kautta jatkaen läpi ulos ja sieltä vasemmalle seuraillen kylttejä. Menopaluu junalippu Budapest - Bratislava maksoi 17,50€ ilman määriteltyjä lähtöaikoja, mikä oli tosi kätevä, jos olisi halunnut tulla vaikka myöhäisemmällä junalla takaisin Budapestiin kuin mitä oli alunperin suunnitellut. Junia liikennöi usein Bratislavaan ja siitä edelleen Prahaan tai Varsovaan, joten lähtöajassa oli valinnanvaraa. Itse tarkistin lähtöajat yksinkertaisesti Googlemapsista laugh

Koska meidän junalippu oli kuukauden voimassa lähtöpäivästä, meillä ei ollut istumapaikkoja varattuna. Hieman sai ihmetellä keltaisia paparilappuja istumapaikkojen päällä tavarahyllyn laidassa ja kertaalleen jouduttiinkin siirtymään muualle istumaan, sillä paikat olivat varattuina. Itse junakyyti oli samanlaista kuin Suomessa 90-luvulla, jyskettä ja tärinää, mutta matka sujui täysin moitteetta. Erityismaininta tosi siisteille vessoille!


Budapestistä Bratislavaan päin alkumatka kulkee mukavasti Tonavan vartta pitkin


Perillä Bratislavan juna-asemalla


Bratislavan juna-asema kadun puolelta


Ratikat liikennöivät asemalta yhtä kerrosta alempaa

Ylipäänsä koko Bratislavan päiväreissu tuli hieman extemporeena, joten etukäteen en ollut ehtinyt perehtyä kaupunkiin yhtään. Vanhakaupunki oli ainut, mikä olin täysin selvää, että siellä käydään, joten siinäpä suunnitelma päivälle. Matka asemalta vanhaankaupunkiin tehtiin kävellen ja paluumatka takaisin asemalle ratikalla numero 1. Ratikkalippu maksoi 0,70€, mutta muutoin edullisuus ei näkynyt missään, vaan heti kun euromaahan tuli, niin hinnat pompsahtivat.


Matkan varrella kohti vanhaakaupunkia


Vanhakaupunki


Vanhassakaupungissa

Vanhakaupunki on täynnä ravintoloita ja kuppiloita. Hinnat eivät ole edulliset, mutta olipa kiva käydä virvokkeella ja ihailla kaupunkia. Samoin pieniä kojuja on useita, joista voi ostaa matkamuistoja.


Paikallisella huurteisella laugh

Vanhakaupunki Bratislavassa
Vanhaakaupunkia

Yksi kiva nähtävyys, joka on melkeinpä "pakko" käydä katsomassa, on Ufo näköalatasanne Nový most sillan päällä aivan vanhankaupungin läheisyydessä. Pääsylippu torniin maksoin 7,40€ eikä jonoja hissille ollut lainkaan. Ylhäältä avautui sanomattakin upeat maisemat ja hienosti näkyi koko kaupunki.


Ufo -näköalatasanteella


Maisema toiseen suuntaan


Ja maisema Tonavalle

Päivä oli onnistunut ja reissu ihan huippu. Suosittelen käymään Bratislavassa vaikka juurikin Budapestistä tai Wienistä, ainakin päiväseltään.

Tiina
Share this post: 

Lisää uusi kommentti