Budapest keväällä - pidennetty viikonloppuloma

Budapest Gellert vuori vapaudenpatsas

Budapest keväällä - pidennetty viikonloppuloma

Kolmatta kertaa Budapestissä ja tällä kertaa perinteisten vakionähtävyyksien lisäksi kävimme myös uusissa kohteissa, joissa emme olleet aiemmin käyneet. Tähän joukkoon kuuluivat Széchenyin kylpylä, Sankarien aukio, Terror museo ja rauniobaarit. Tässä meidän kokemuksia Széchenyin kylpylästä ja rauniobaareista ja useampi vinkki, jotka kannattaa poimia talteen Budapestin reissulle. Lue lisää ja jätä kommenttia.

Széchenyin kylpylä

Széchenyi kylpylän ulko-allas, jossa veden lämpötila 38 astetta

Széchenyi kylpylän ulko-allas, jossa veden lämpötila 38 astetta

Budapestissä on useita kuumalähdekylpylöitä, joista suurin on Széchenyi Thermal Bath. Széchenyin kylpylässä on 21 allasta, joista 3 sijaitsee ulkona. Täytyy sanoa, että oli aika rentouttavaa lillua 38 asteen lämpöisessä vedessä nauttien kevätauringosta, kun oli edeltävästi useamman päivän ajan ollut jalkojen päällä ja kävellyt ympäriinsä. Koska Széchenyin kylpylä on ehkä myös Budapestin tunnetuin, on se myös erittäin suosittu kylpylä kävijöiden keskuudessa. Siltikään ruuhkaa ei ollut häiritseväksi saakka, koska porukka oli tasaisesti jakaantunut ympäriinsä.

Tässä pari vinkkiä kylpyläkäyntiin:

1. Sisäänpääsymaksu sisältää vain sisäänpääsyrannekkeen kylpylään. Hintavaihtoehtoja on useampi riippuen siitä, valitseeko ison yhteisen pukuhuoneen joko naisille tai miehille, joissa säilytyskaapit vaiko pukuhuoneen, jossa erilliset pienet omat pukuhuonekomerot. Kannattaa ottaa omat lipuläpyt ja pyyhe mukaan. Jos tämä ei ole mahdollista, kylpylästä voi ostaa lipsuläpsyt ja vuokrata pyyhkeen. 2 pyyhettä ja kahdet rantasandaalit maksoivat 14000 HUF, josta sai pyyhkeiden palautuksen jälkeen 4000 HUF takaisin. Pyyhkeet vuokrattiin sisäänpääsyrannekkeella ja sama ranneke, jolla ne oli kuitattu, piti olla pyyhkeiden palautuksessa mukana. Muutoin palautusta ei saanut. Vieressä oli isompi porukka, joista pyyhkeiden vuokraaja oli jo aiemmin poistunut kylpylästä aiheuttaen sen, että kyseistä ranneketta, jolla pyyhkeet oli kuitattu, ei ollut enää esittää eikä näin olleen palautusta saaneet. Vuokrauspiste sijaitsee sisäänpääsyportin jälkeen alakerroksen käytävällä ja jono saattaa olla pitkä. Lisätietoja kylpylästä ja sisäänpääsyhinnoista tästä.

Naisten pukuhuoneen säilytyskaapit, joissa lukitus ja avaus toimii sisäänpääsyrannekkeella

Naisten pukuhuoneen säilytyskaapit, joissa lukitus ja avaus toimii sisäänpääsyrannekkeella

2. Moni haluaa ottaa kuvia ja miksi ei haluaisi, onhan ne mukavia matkamuistoja ja kuvattavaa riittää. Ulkoaltaan reunalla oli ilmaisia pienen tavaran säilytyskaappeja, joissa lukitus toimi rannekkeella. Ei tarvinnut siis pukukaapille saakka lähteä kameraa/kännykkää viemään, jos uskalsi jättää sen tähän säilytyslokeroon. Me ainakin jätettiin.

Ulko-allas. Vesi +38, ulkoilma +20

Ulko-allas. Vesi +38, ulkoilma +20

3. Kylpylässä oli myytävänä virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksua varten olisi voinut sisäänpääsyn yhteydessä ladata arvoa erilliselle vedenkestävälle läpyskälle, mutta emme kokeneet sitä tarpeelliseksi, koska maksun pystyi hoitamaan myös normaalisti pankkikortilla.

4. Pukuhuonealueella oli uima-asuille kuivauskone, jolla sai kätevästi puristettua ylimääräiset vedet pois, erittäin kätevää. Myös hiustenkuivaajia oli tarjolla. Suihkutiloissa oli ainoastaan saippuaa, joten ottaisin omat pesuaineet mukaan.

Budapest kylpylä kuivauskone

5. Lisämaksusta tarjolla oli myös olutammekylpy, jonka vieressä kaljahana. Jos tänne haluaa, kannattaa varata kylpytynnyri ennakkoon.

6. Samalla reissulla kun käy Széchenyin kylpylässä, kannattaa käydä Sankarien aukiolla, joka sijaitsee ihan vieressä.

Sankarien aukio Budapestissä

Sankarien aukio

Budapestin rauniobaarit

Szimpla Kert rauniobaari

Szimpla Kert rauniobaari ja live musiikkia

Budapestissä on useita rauniobaareja, joista vanhin ja suosituin on Szimpla Kert. Erillisiä baareja täällä on useita ja huoneita jatkuu ympäriinsä aina toisensa jälkeen. "Sisustus" on mitä erikoisin, trabantista kylpyammeeseen ja kaikkea siltä väliltä. Kannattaa käydä tutustumassa.

Rauniobaari Szimpla Kert

Rauniobaari Szimpla Kert​

Rauniobaareja on useassa kerroksessa

Rauniobaareja on useassa kerroksessa

Lisätieotoja Szimpla Kertistä tästä linkistä ja kaikista muista rauniobaareista tästä linkistä.

Muita hyödyllisä vinkkejä

Budapest funikulaari

Jos linnalle vievälle funikulaarille on jonoa, pääsee ylös myös hissillä. Hissin sijaintia ei ole kadulle päin mainostettu, mutta sinne löytää, kun lähtee joelta päin katsottuna funikulaarista vasemmalle päin kävelemään.

Sisäänkäynti ylös linnalle vievälle hissille

Sisäänkäynti ylös linnalle vievälle hissille

Jos haluat tehdä ostoksia, niin kauppoja löytyy Bestin puolen kävelykadulta, mutta myös kaupungin läheisyydessä olevasta ostoskeskus Westendistä.

Lisää vinkkejä Budapestin nähtävyyksistä aiemmasta artikkelista tästä.

Ja jos olet kiinnostunut Formulamatkasta Budapestiin, kannattaa lukea tämä.

Budapest keväällä

Huhtikuun alussa päivälämpötilat nousivat n.15-20 asteen paikkeille ja kevät oli jo pitkällä.Lisää uusi kommentti