Bilbao - mielenkiintoinen kaupunkilomakohde Pohjois-Espanjassa

Bilbao - mielenkiintoinen kaupunkilomakohde Pohjois-Espanjassa

Bibao on vanha teollisuuskaupunki Pohjois-Espanjassa ja se on Baskimaan itsehallintoalueen suurin kaupunki. Kaupunki on ihastuttava, jossa on vanhaa ja uutta arkkitehtuuria. Kaupungin läpi virtaa Nerviónjoki. Uudesta arkkitehtuurista tunnetuin on varmastikin Guggenheim museo. Kaupungissa ei ole turistiruuhkia. Vietimme Bilbaossa 2 päivää ja tässä kokemuksia ja vinkkejä Bilbaon kaupunkilomaan.

Lennot

Helsingistä ei ole suoria lentoja tarjolla Bilbaoon, mutta yhdellä vaihdolla saa edullisia lentoja (alle 200eur/aikuinen v.2017), riippuen matkustus- ja varauksen ajankohdasta. Bilbaossa vuokrasimme auton alle.

Lentokenttäkuljetus ja liikkuminen kaupungissa

Lentoasemalta keskustaan kulkee 20 min välein bussi A3247. Yhdensuuntainen hinta oli kesäkuussa 2017 1,40 euroa. Kaupungissa on helppo liikkua jalkaisin. Siellä on myös kattava ja edullinen raitiovaunu- ja metroverkosto. Helpointa on tarkistaa aikataulut ja reitit käyttäen Googlemapsia.

Sää

Bilbaon puistoa

Bilbaon puistoa

Sää saattaa vaihdella hyvinkin nopeasti Atlantin vaikutuksesta, joten kannattaa myös kesällä varautua sadekuuroihin.

Nähtävyydet ja tekemistä Bilbaossa

Guggenheim Bilbao

Guggenheim Bilbao

Guggenheim Bilbao

Guggenheim Bilbao koira

Tätä kohdetta ei voi ohittaa vieraillessa Bilbaossa. Rakennus on todella huomiota herättävä.  Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa myös sisällä. Sisäänpääsymaksu vaihtelee sen mukaan, mitä näyttelyitä heillä on auki. 

Funikulaari ylös Artxandan alueelle

Bilbao Artxanda

Bilbao Artxanda

Bilbao Funikulaari

Funikulaari

Bilbaon keskustasta pääsee ylös Artxandan alueelle, josta avautuu näkymä koko kaupungin ylle. Ylhäällä on puistoa ja ravintoloita. Lippu maksoi vain 0,95euroa / suunta. Lisätietoja funikulaarista ja lähtöpisteestä tästä linkistä.

Jos suuntaat Artxandaan sunnuntaina, niin funikulaarin läheisyydessä on ravintola, jossa järjestettiin jo päivällä ulkoilmabileet. Lisätietoa näistä pirskeistä tästä linkistä. Samalla voi jopa ostaa pieniä matkamuistoja.

Funi Sunday

Funi Sunday

Ostokset

Kauppoja on ympäri kaupunkia, mutta keskustassa on myös ostoskeskus, Zubiarte, jossa on paljon vaatekauppoja ja muita myymälöitä. Hintataso on edullinen. Sunnuntaisin kaikki kaupat ovat kiinni.

Muuta

Bilbaon vanhakaupunki on Casco Viejo kapeine kujineen. Nerviónjoella oli muutama jokiristeilyä järjestävä yritys, joista olisi voinut valita erilaisia jokiristeilyitä. Osa olisi pyörinyt keskustan alueella, ja osa olisi käynyt Biskajanlahdella asti. Tähän meillä ei valitettavasti riittänyt enää aikaa.Lisää uusi kommentti