Alpit kesällä - Saksa ja Itävalta

Alpit kesällä

Alpit kesällä - Saksa ja Itävalta

Teimme neljän päivän reissun Alpeille. Aiemminkin olemme lentäneet kesällä Müncheniin ja siitä jatkaneet vuokra-autolla eteenpäin kohti Itävaltaa. Tämä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Tällä kertaa kohteina olivat Etelä-Saksassa sijaitseva Füssen ja Itävallan Innsbruck. Füssenissä olimme yhden yön ja Innsbruckissa 2 yötä. Tässä kokemuksia ja vinkkejä reissusta. Videolla lisää reissutunnelmia.

Lentoaika Müncheniin on vain noin 2,5h. Lyhyen lentomatkan ansiosta matkaväsymystä ei ennätä tulla ja saapumispäivän voi suunnitella täyteen ohjelmaa. Saavuimme Müncheniin aamulla ja otimme vuokra-auton kätevästi suoraan lentokentältä.

Suunnittelimme ajoreitin niin, että matkanvarrella pysähdyimme pienissä Saksan kylissä. Maisemat ja kylien arkkitehtuurit ovat upeat. Loppureitti Füsseniin kulki Romanttista tietä pitkin, saksaksi Romantische Straße. Tämän reitin varrella on maailmankuulu Neuschwansteinin linna ja Wiesin pyhiinvaelluskirkko, joka on UNESCOn maailmaperintökohde. Linnassa emme käyneet sisällä, mutta kirkossa kävimme. Steingadenin kylässä on myös toinen kirkko, Welfenmünster, jossa myöskin kävimme tutustumassa. Kirkot olivat sisältä hyvin paljon samanlaiset.

Wiesin pyhiinvaelluskirkko

Wiesin pyhiinvaelluskirkko

Füsseniin saavuimme iltapäivällä. Kävimme tekemässä tunnin risteilyn Forggensee –järvellä. Liput olivat 8 euroa aikuiselta. Järveltä näkyi myös linna. Füssen on nätti pieni kaupunki, jossa on mukavat kävelykadut. Kaupungin sijainti on erinomainen, jos haluaa majoittua yhdessä kohteessa ja tehdä sieltä päiväretkiä autolla eri lähialueiden kohteisiin.

Risteily Forggensee järvellä

Risteily Forggensee järvellä

Füssen

Füssen

Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa kohti Innsbruckia. Ensimmäinen pysähdysetappi oli Highline 179 Reutessa. Highline 179 on riippusilta, joka on yli 400 metriä pitkä ja korkeutta on yli 110 metriä. Aivan huikean hieno kokemus ylittää silta! Silta ei todellakaan pysy paikoillaan, vaan heiluu jokaisella askeleella. Jotta sillalle pääsee, parkkipaikalta kävellään noin 30 minuutin nousu ylös. Ylhäällä on keskiaikainen linnoitus, johon pääsee myös tutustumaan. Liput maksoivat 8 euroa aikuiselta. Sillan toiselta puolella oli myös kävelyreitti, jota pitkin pääsi takaisin parkkipaikalle.

Highline 179

Highline 179

Sillalla

Sillalla

Linnoitus

Linnoitus

Innsbruck on vuoriston ympäröimä kaunis kaupunki Itävallassa. Tunnelma ja arkkitehtuuri kaupungissa ovat upeat. Kaunis joki virtaa kaupungin läpi, jossa alppijärvien tapaan on hohtavan sininen väri.

Innsbruck

Innsbruck

Kolmantena päivänä ajoimme Zugpitselle, joka on Saksan korkein vuori. Meillä oli tarkoitus mennä köysiradalla ihan ylös saakka, mutta alhaalla olevan live -kuvan perusteella, koko vuori oli pilven peitossa. Toiseksi matka olisi maksanut 53 euroa aikuiselta! Maisemia ei olisi nähnyt lainkaan ja hinta oli kyllä todella suolainen. Päätimme tehdä vain kävelykierroksen alhaalla olevalla järvellä ja suunnata sen jälkeen Innsbruckin vuoristoon.

Alppijärvi

Alppijärvi

Järvellä oli vuokrattavana polkuveneitä ja sublautoja. Vesi oli todella kirkasta.

Innsbruckin vuoristoon lähtee suoraan keskustasta funikulaari, joka vie Hungerburgin asemalle. Täällä pääsee vaihtamaan köysiratahissiin, joka vie vielä ylöspäin. Ensimmäinen köysiratahissin pysäkki on Seegrube, jossa voi vaihtaa vielä toiseen hissiin, joka vie aivan ylös saakka Hafelekaariin, 2256 metrin korkeuteen. Huipulla oli lunta ja lämpötila muutamassa asteessa. Maisemat olivat kerrassaan upeat.

Seegrubelta kuva Innsbruckiin

Seegrubelta kuva Innsbruckiin

Seegruben asemalla oli iso ravintola ja ulkoterassi. Alueella oli paljon telttailijoita.

Funikulaari lähtee aivan keskustasta, Congress – asemalta. Aseman parkkipaikka oli ilmainen, kun näytti parkkilipukkeen lipunmyyntitiskillä. Edestakainen lippu aivan ylös saakka Hafelekaariin maksoi 32 euroa aikuiselta.

Paluumatkalla Müncheniin pysähdyimme mm. Bad Tölz –nimisessä kaupungissa. Tässäkin kaupungissa oli mukava kävelykatu ja joki virtasi kaupungin läpi. Jostain lähistöltä olisi ollut mahdollista päästä laskemaan koskea kumiveneellä, mutta tähän meidän aikataulu ei riittänyt. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.

Bad Tölzin kävelykatu

Bad Tölzin kävelykatu

Reissu oli kaikin puolin onnistunut ja 4 päivää riittää mainiosti autolomalle Alppien maisemiin.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!Lisää uusi kommentti