Alkukesän top 6 viikonloppureissut - vinkkejä kotimaan matkailuun

Ranta Suomessa vs Kroatiassa

Alkukesän top 6 viikonloppureissut - vinkkejä kotimaan matkailuun

Kaksi kuukautta sitten hankimme retkeilyauton. Siitä lähtien, olemme melkein jokaisena viikonloppuna tehneet vähintäänkin yhden yön reissuja lähikohteisiin tai pidennettyjä viikonloppulomia vähän kauemmaksikin. Kotimaasta löytyy vaikka mitä kivoja kohteita, joihin kannattaa lähteä tutustumaan.Et toki tarvitse matkailuautoa etkä vaunua, jos haluat näihin kohteisiin. Hyvä vaihtoehto kesäpäivinä on teltta tai sitten alueiden majoitustarjonnat kannattaa hyödyntää. Tässä top 6 reissukohteet viikonloppulomalle tai kesälomalle kotimaassa. Lista on todella vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, sillä kaikki kohteet ovat niin erilaiset ja kaikissa omat viehätyksensä. Lue lisää ja poimi vinkit talteen!

1. Saariston rengastie

Auringonlasku Mossalassa

Auringonlasku Mossalassa

 

Saariston rengastien voi kiertää vaikka päivässä, mutta kannattaa varata ainkin pari päivää reissulle aikaa. Maisemat ovat upeat! Jos reitti on vielä kokematta, kannattaa käydä kiertämässä. Lue lisää tästä kirjoituksesta.

2. Saimaan helmet Taipalsaaressa ja Ruokolahdella

Ranta Suomessa, joka muistuttaa rantaa Kroatiassa

Ranta muistuttaa Kroatian kivikkorantaa

Miltä kuuloistaisi viikonloppuloma Saimaan rivieran hiekkarannalla? Tai entäpä viikonloppuloma rannalla, joka muistuttaa pienoiskoossa Kroatian yhtä kauneinta rantaa? Saimaan rivierana tunnettu Huuhanranta on 1,5km pitkä ja se sijaitsee Ruokolahdella. Huuhanrannan länsiosa kuuluu Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiölle ja itäosa UPM-Kymmenelle. Alueella on grillikatos, useita nuotiopaikkoja ja wc:t. Lue lisää tästä linkistä.Vietimme Huuhanrannalla yhden päivän ja yön, jonka jälkeen jatkoimme matkaa Kyläniemeen.

Huuhanrannalla

Huuhanrannalla

Nuotiopaikka Huuhanrannalla Ruokolahdella

Nuotiopaikka rannalla

 

Huuhanranta on yli kilometrin pituinen ranta

Huuhanranta on yli kilometrin pituinen ranta

Kyläniemi on saari Saimaalla, mistä löytyy ranta, joka muistuttaa Kroatian yhtä upeinta rantaa. Saareen saavutaan Ruokolahden kautta lossilla, joten samalla reissulla ehdit hyvin tutustumaan sekä Huuhanrantaan että Kyläniemeen. Ranta sijaitsee saaren kärjessä Rastiniemen virkistysalueella. Alueella on kaksi grillikatosta sekä wc:t. Sanotaan, että Kyläniemen kärki on tuulien kohtauspaikka. Aika kiva viilennnys varmasti helteiseen päivään. Lisätietoja Kyläniemestä tästä linkistä.

Rastinimen ranta Kyläniemessä

Rastinimen ranta Kyläniemessä

Ristiniemen rannalla Kyläniemessä

Puuhevoset rannalla, ja tietty Maggie

Rastiniemen virkistysalue

Rastiniemen virkistysalue

Rannalla oli ihana katsoa auringonlaskua ja nauttia upeista järvimaisemista. Koska ilta oli jo pitkällä, jäimmekin yöksi pysäköintialueelle, josta jatkoimme aamulla matkaa. Useat olivat telttailemassa Rastiniemessä.

Maisema aamulla retkeilyautossa sateisen yön jälkeen

Maisema aamulla retkeilyautossa sateisen yön jälkeen

3. Padva ja Lappohjanranta Länsi-Uudellamaalla

Padvan uimaranta Raaseporissa

Padvan uimaranta Raaseporissa

Padvan ranta Raaseporissa ja Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen Lappohjanranta ovat upeat rantakohteet Länsi-Uudellamaalla. Lappohjanranta on yli kilometrin pituinen ja hiekka melkein yhtä valkoista kuin ulkomailla olisi. Padva on yleinen uima-ranta, eikä leiriytyminen ole sallittua. Lappohjanrannan maastoissa voi viettää yhden tai kaksi yötä. Teimme molemmille rannoille päiväretket ja yövyimme Tammisaaren leirintäalueella. Tammisaaresta Padvaan on matkaa 45km ja Lapppohjanrannalle 17km. Huomioithan, että jos laitat Googlemapsin Lappohjanranta, päädyt yleiselle uima-rannalle. Jos haluat Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen rannalle, osoite on Koverharintie 111, Lappohja. Lue lisää tästä kirjoituksesta.

4. Pulkkilanharju Päijänteen kansallispuistossa ja Hollolan luotokohteet

Pulkkilanharjun tie

Pulkkilanharjun tie

Hollolan luontokohteista, Kiikunlähteestä ja Pirunpesästä voit lukea tästä kirjoituksesta. Yövyimme Messilän leirintäalueella, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä, tosi mukavalla paikalla järven rannalla. Samalla reissulla kannattaa jatkaa matkaa Pulkkilanharjulle, joka halkaisee Päijännettä upeine maisemineen. Saavuimme perille alkuillasta, jolloin aurinko oli jo laskemassa ja järvi aivan tyyni. Ravintola Reimarin pihaankin olisi saanut jäädä yöksi, mutta koska tätä ei vielä tässä vaiheessa tiedetty, yövyimme Karisalmen pysäköintialueella. Sieltä löytyy myös kiva luontopolku.

Pulkkilanharjun silta Karisalmen pysäköintialueen vieressä

Pulkkilanharjun silta Karisalmen pysäköintialueen vieressä

5. Kopparön luontopolku ja Peikkometsän kierros Raaseporissa

Kopparön luontopolku

Kopparön matkailualueesta ja siellä sijaitsevasta luontopolusta voit lukea tästä kirjoituksesta.

Helppokulkuinen Peikkometsän kierros sijaitsee Västerbyn ulkoilualueella ja se on noin 5,5km pitkä. Noin puolessa välissä kierrosta on laavu ja nuotiopaikka. Nämä sijaitsevat kauniissa maisemissa järven rannalla. Jos otat eväät mukaan, etkä tarvitse nuotipaikkaa, jää nauttimaan eväistä korkealle kalliolle jylhään järvimaisemaan. Kierros soveltuu hyvin myös polkujuoksuun.

Peikkometsän kierros Raaseporissa

Peikkometsän maisemia

Jos paluumatkasi suuntautuu Helsinkiin päin, samalla reissulla kannattaa käydä tutustumassa Fagervikin ruukkikylään. Tammisaaresta Fagervikiin tulee matkaa noin 32km ja Helsingistä vajaa 70km. Kylä on todella ihastuttavan kaunis!

6. Liesjärven kansallispuiston Kyynäränharju

Liesjärven kansallispuisto ja siellä sijaitseva Kyynäränharju on ihana. Tsekkaa tästä video tai lue lisää tästä aiemmasta kirjoituksesta.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia.Lisää uusi kommentti