Aktiviteetteja ja ripaus kulttuuria Espoossa

Seikkailupuisto Huippu Espoon Leppävaarassa

Aktiviteetteja ja ripaus kulttuuria Espoossa

Espoon Leppävaarassa riittää tekemistä moneen makuun. Seikkailupuisto Huipussa pääsee seikkailemaan yläilmoissa ja haastamaan itsensä usealla eri seikkailuradalla. Viereisessä maauimalassa voi puolestaan laiskotella altailla, laskea vesiliukumäkeä ja muuten vaan nauttia lämpimästä vedestä. Angry Birds puistossa lapset pääsevät leikkimään eri vempaimissa ja härveleissä. Unohtamatta kulttuuria, Gallen-Kallelan museo sijaitsee myös Leppävaarassa. Museossa on erinomaisesti huomioitu myös pienet vierailijat. Testasimme kaikki kohteet ja tässä tarkemmat esittelyt. Lopussa videolla kooste koko päivästä. Kerrassaan tapahtumarikas ja ikimuistoinen päivä ja näitä kohteita on helppo suositella!

Seikkailupuisto Huippu

Seikkailupuisto Huippu Espoossa

Seikkailupuisto Huippu

Huippu on viime vuonna avattu köysiseikkailupuisto, jossa on monentasoisia ratoja rakennettuna puusta puuhun 4-18 metrin korkeudessa. Se sijaitsee vain 500 metrin päässä Leppävaaran maauimalasta. Radoilla kävellään ja tasapainoillaan kiipeilyvaljaiden varassa. Edessä voi olla huojuvia lankkuja, renkaita tai verkkotunneleita. Jokainen rata päättyy loppuliukuun, joista pisin on yli 100 metriä pitkä!

Seikkailupuisto Huippu

Radalla

Seikkailupuisto Huipussa turvallisuus on tärkeässä roolissa. Seikkailu alkaa kypärän ja kiipeilyvaljaiden pukemisella. Seikkailuohjaaja opastaa ja tarkistaa jokaisen kiipeilijän valjaat. Tämän jälkeen seikkailijat osallistuvat perehdytysradalla tarkemmin turvaohjeisiin sekä valjaiden ja turvajärjestelmän käyttöön. Harjoitusrata on metrin korkeudessa ja päättyy loppuliukuun. Kaikilla radoilla seikkailija on koko ajan kiinni turvajärjestelmässä. Valjaiden rulla pujotetaan radan alussa jo maantasolla turvavaijeriin ja irti siitä pääsee vasta kun on mennyt koko radan läpi. Ratojen läheisyydessä on useita seikkailuohjaajia opastamassa ja auttamassa seikkailijoita, jotta päivästä tulee jokaiselle osallistujalle ikimuistoinen ja elämyksellinen. He auttavat myös, jos käykin niin, ettei uskallakaan mennä koko rataa läpi, niin kuin meidän nuorimmalle seikkailijalle kävi. Ohjaajat olivat todella ystävällisiä ja avuliaita ja radalta pääsimme palaamaan takaisin lähtöpisteeseen.

10-vuotias Seikkailupuisto Huipussa

Radat alkavat joko portaita pitkin tai köysitikkaita pitkin. Ratoja on yhteensä 8 ja ne on luokiteltu vaikeusasteittain värikoodeilla; vihreä, sininen, punainen ja musta. Seikkailu kannattaa aloittaa helpoimmista ja alueen taaimmaisista, kallion päällä olevista radoista. Näissä korkeusero on matalampi kuin heti alueen edustalla olevissa radoissa.

Hyvät kengät jalkaan ja vaatetus sään mukaan, niin tulee huippupäivä. Puistossa on erikseen tavaran säilytys ja omiakin eväitä voi ottaa mukaan. Sisäänpääsyn yhteydessä on myytävänä virvokkeita ja pientä naposteltavaa. Alueelle voi tulla mukaan, vaikka ei kiipeilisikään, mutta alle 110cm pitkien lasten kanssa valvojan on kiipeiltävä yläilmoissa mukana.

Seikkailupuisto Huipun radan loppuliuku

Rata päättyy loppuliukuun

Seikkailupuistoon kannattaa varata aikaa, 2-3h, sillä seikkailu yläilmoissa on koukuttavaa ja ajankulkua ei edes huomaa. Lomavinkit suosittelee Huippua 100%! Kerrassaan uskomattoman hauska kokemus! Tänne voi lähteä kaverin kanssa kahdestaan tai isommalla porukalla. Visit Espoo suosittelee kohdetta myös treffikohteena

Lisätietoja kattavasti Seikkailupuisto Huipun sivuilta.

Leppävaaran maauimala

Leppävaaran maauimala

Leppävaaran maauimala

Espoon ensimmäinen maauimala avasi ovensa tänä kesänä. Se sijaitsee Leppävaaran uimahallin yhteydessä. Maauimalassa on 50 metriä pitkä kuntoiluallas, 1 monitoimiallas, kahluuallas ja vesiliukumäki. Altaiden läheisyydessä on tilaa löhöilylle ja auringonottoon. Sisätiloissa uimahallin puolella hyppytornit ovat myös käytössä. Lisäksi ulkoalueella on 2 rantalentopallokenttää, 1 katukoripallokenttä ja lapsille erillinen leikkialue.

Leppävaaran maauimalan vesiliukumäet ja kahluuallas

Sisäänpääsynä ja avaimena pukuhuoneen kaapeille toimii lätkä, joka laitetaan ranteeseen rannekellon tapaan. Pukuhuoneet ovat tilavat, samoin pesuhuoneet. Testiryhmä suuntasi pesujen jälkeen suoraan altaille. Lapset tykkäsivät eniten lämpimästä vedestä ja vesiliukumäestä.

Leppävaaran aauimalan ylätasanteelta

Maauimalan sisäänpääsyn yhteydessä on kahvila.
Aukioloajat löytyvät täältä.

Gallen-Kallelan museo

Gallen-Kallelan museo Espoossa

Taitelija Akseli Gallen-Kallelan suunnittelema ja rakentama Tervaspään ateljeelinna on avoinna ympäri vuoden. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri on jo itsessään nähtävyys. Gallen-Kallelan elämää esittelevät vaihtuvat näyttelyt tekevät museokäynnistä mielenkiintoisen.

Museossa on otettu perheen lapset erinomaisesti huomioon. Alle kouluikäisille on tarjolla aistisalkku. Se sisältää mm. katsomiseen tarkoitettuja erilaisia apuvälineitä, joiden avulla taideteoksista ja ympäristöstä voi löytää yksityiskohtia.

Lapsille, jotka osaavat jo laskea, on saatavilla tehtäväreitti äänioppaan kera. Kun kaikki tehtävät on suoritettu, voi kassalta noutaa pienen palkinnon. Tämä osoittautui erittäin mielenkiintoiseksi ja mukavaksi tehtäväksi meidän porukan pienimmille. Tehtävät pitivät lasten mielenkiintoa yllä ja he tutustuivat museon sisältöön paljon tarkemmin tehtävien ansiosta. Tehtäväreitti löytyy osoitteesta http://tarinasoitin.fi/akseli.

Gallen_Kallelan museon tehtäväreitti

Museossa on hyödynnetty hyvin nykytekniikkaa. Omalla kännykällä voi kuunnella lisätietoja näyttelyn äänioppaasta. Zappar-sovelluksella pystyy avaamaan ikkunan toiseen näkymään. Museon lattiassa oli kuva, jota zappar-sovelluksella katsottaessa, sovellus alkoi pyörittään kuvaruudussa videota.

Zappar hyödynnettynä museossa Espoossa

Museon vieressä on Tarvaspään kahvila.

Lisätietoja Gallen-Kallelan museosta.

Angry Birds puisto

Leppävaaran Angry Birds puisto

Espoon uusin Angry Birds –leikkipuisto sijaitsee Leppävaaran urheilupuistosta, aivan maauimalan vieressä. Puistossa on omat alueensa isommille ja vähän pienemmille lapsille. Puistossa on köysirata, liukumäkiä, keinuja ja kiipeilytelineitä, joissa lapset pääsevät leikkimaan oman tahtiin. Ja mikä parasta, puistohan on täysin ilmainen kaikille.

Leppävaaran Angry Birds puisto

Angry Birds puistossa

Jotta kaikki neljä kohdetta ennättää käymään läpi päivässä, on lähdettävä heti aamusta liikkeelle. Leppävaarassa on myös yöpymismahdollisuuksia, kuten GLO Hotel Sello, Forenom Aparthotel Leppävaara ja Hellsten Espoo.

Päivä toteutettu yhteistyössä Visit Espoon, Seikkailupuisto Huipun, Leppävaaran maauimalan ja Gallen-Kallelan museon kanssa.Lisää uusi kommentti