10 päivän Karibian risteily Royal Princessillä

Princess Cruises, Royal Princess Amber coven satamassa

10 päivän Karibian risteily Royal Princessillä

Toista kertaa Karibian risteilyllä ja tällä kertaa risteilyn valinnassa painopiste oli risteilyreitissä, hinnassa ja varustamossa. Edellisellä kerralla eniten valintaan vaikutti varustamo ja laiva, Suomessa rakennettu Allure of the Seas, joka kuuluu Royal Caribbeanin varustamoon. Tällä kertaa halusimme nähdä Etelä-Karibian kauniita pieniä saaria ja reittivalinnan jälkeen, laivaksi valikoitui Royal Princess. Tässä kokemuksia ja vinkkejä Karibian risteilystä ja videolla kooste koko risteilystä.

Royal Princess Karibian risteily

Royal Princess

Royal Princess on valmistettu Italiassa vuonna 2013 ja kuuluu Princess Cruisesin varustamoon. Princess Cruisesilla aikanaan kuvattiin Lemmenlaiva -ohjelma, jota itsekin tuli taannoin seurattua telkkarista. Laivan sumutorvi soittaa ohjelman taustamusiikkia satamasta lähdettäessä, joka toi todella mukavan lisän risteilytunnelmaan. Risteilyreittinä oli Fort Lauderdale - 1 meripäivä -Amber Cove (Dominikaaninen tasavalta) - St.Thomas - St.Kitts - Barbados - St.Martinique - Antigua - 2 meripäivää - Fort Lauderdale.

Deluxe hytti Royal Princess

Deluxe hytti

Royal Princessillä hyttivaihtoehtoja on useita. Olimme varanneet tavallisen parvekkeellisen hytin tietystä kohtaa laivaa, mutta niin, ettemme vielä tienneet mikä hytti on varattuna meille. Lähempänä lähtöpäivämäärää, meidän hytti oli upgradattu ja saimme deluxe hytin tavallisen parvekkeellisen sijaan. Royal Princessillä tämä tarkoitti sitä, että hytti oli hieman tilavampi ja siinä oli lisänä sohva ja sohvapöytä. Royal Caribbeanilla taitaakin kaikissa parvekehyteissä olla myös sohvat, eikä erikseen ole deluxe-hyttejä vaan seuraavat parvekehyteistä ovat sviittejä.

Deluxe hytin parveke Royal Princess

Parveke

Hytti oli tosi siisti ja puhdas. Huonepalvelusta siivoja kävi kolme kertaa päivän aikana tarkistamassa hytin. Yleisestikin laivalla oli tosi siistiä. Buffettiin mentäessä oli käsienpesutilat, jossa sai saippualla ja vedellä pestä kädet vielä ennen ruokailuja. Vatsatautiepidemiat ovat todella yleisiä isoilla laivoilla ja kuten arvata saattaa, oli ihanaa olla lomalla laivassa, jossa tällaista ei ollut!

Royal Princess Karibian risteily buffet ruokailu

Buffetin ruokia

Royal Princess jälkiruokaoöytä

Jälkiruokapöydät notkuivat herkkuja

Laivalla yleisesti ottaen oli eniten eläkeläisiä ja toiseksi eniten lapsiperheitä. Nuoria pariskuntia oli vähän. Laivan viihdeohjelma koostui melkeinpä pelkästään ohjelmanumeroista, joissa yleisöstä otettiin halukkaat lavalle päätähdiksi. Yksi viiheohjelma oli Yes or No show, jossa osallistujan piti sujuvasti keskustella 3 minuutin ajan juontajan kanssa sanomatta ei tai kyllä. Marriage match oli vastaavanlainen kuin tuttu juttu Suomessa. Sekin oli hauska, varsinkin kun eräs osallistuja ei kuunnellut kysymystä oikein ja vastasi aivan jotain muuta kuin olisi pitänyt. Jos näitä ohjelmia halusi päästä seuraamaan paikan päälle, oli oltava ajoissa paikalla, koska ne oli tosi suosittuja eikä suotta. Toinen vaihtoehto oli seurata livenä omasta hyttitelkkarista, mutta paikan päällä sai nauraa aivan vedet silmissä. Jos vertaa viihdeohjelmaa esimerkiksi Royal Caribbeanin vesi- ja jääshowesityksiin, Royal Princess jää heittämättä kakkoseksi. Mutta toisaalta taas, nämä ohjelmat oli tosi hauskoja.

Royal Princess marrige match live show

Viihdeohjelmaa

Royal Princessillä on mahdollista katsoa myös leffoja suurelta näytöltä ylimmällä kannella tähtien alla. Iltaisin auringonottotuolit pehmustettiin paksummilla patjoilla ja pyyhkeiden sijaan tarjolla oli vilttejä. Tuuli oli ajoittain kylmä, joten viltit olivat tarpeen. Myös popcorneja oli tarjolla pienissä paperipusseissa. Hauska idea!

Elokuva tähtien alla Royal Princess

Elokuvia tähtien alla

Kirjasto Royal Princessillä

Laivalla oli myös kirjoja ja pelejä lainattavissa

Steel drums karibian risteily

Myös soitonopetusta oli ja se oli tosi hauskaa. Ryhmä oppi soittamaan Hot hot -biisin ja vieläpä yhtä aikaa ;)

Karibian risteilyllä askelia tulee väkisinkin yli 10 000 päivässä. Jo pelkästään aamupalalla käynnistä tuli 1000 askelta. Jos kuitenkin haluaa urheilla lisää, niin Royal Princessillä oli myös kuntosali ja lyhyt juoksurata 17 kannella. Koripallokentällä oli mahdollista pelata myös tennistä ja muita pallolajeja.

Kuntosali Karibian risteily

Juoksumattoja kuntosalilla pitkässä rivissä merinäköalalla

K18 uima-allasalue Royal Princessillä

Laivan keulan uima-allasalue, joka oli sallittu vain aikuisille

Risteilyn aikana oli 2 ns. formal night -iltaa, jolloin klo 18 jälkeen ei enää ollut toivottavaa liikkua hellevaatteissa, vaan oli suotavaa pukeutua juhlavasti. Ensimmäinen formal night iltana oli kapteenin tervetulotilaisuus Piazzalla ja perinteisesti Princess Cruisesilla samaisena iltana on champagne waterfall, eli shampanjaa kaadetaan laseihin, jotka ovat kartion muotoisesti pinottu päällekäin. Amerikkalaiset rakastavat valokuvia ja tässäkin tilaisuudessa oli mahdollisuus mennä kaatamaan shampanjaa ja otattamaan itsestänsä kuvan. Tarjoilijat kiersivät piazzalla ja tarkoilivat shampanjaa illan kunniaksi.

Shampanjalasit Karibian risteily

Champagne waterfall

Champagne waterfall

Shampanjaputous

Risteilyn hintaan sisältyi ruoat ja juomisista vesi, kahvi, tee ja jäätee. Juomapassia ei edes harkittu, vaan näillä pärjäsi vallan mainiosti. Jos halusi jonkun drinksun tms, niin se kannatti ostaa happy hour aikaan ja jos ei halunnut heti juoda, niin pullossa olevan juoman pystyi viemään avaamattomana hytin jääkaappiin. Happy hour tarjous oli 'osta yksi, saat toisen dollarilla'. Henkilökohtaiset juomapassit maksoivat melkein 60 dollaria /päivä, aivan jäätävä hinta!

Kaikki ostaminen tapahtui hyttikortilla. Ostokset veloitettiin suoraan luottokortilta matkan jälkeen. Royal Princessillä ei vielä ollut käytössä medaljonkia, joka tulee korvaamaan hyttikortin Princess Cruises risteilyillä. Saldon pystyi tarkistamaan Princess Cruisesin omasta sovelluksesta. Jos matkakumppani oli myös ladannut sovelluksen, sillä pysyi lähettämään toiselle viestejä. Kätevää, jos isossa laivassa ei löydä toista ja kävelee ristiin. Sovelluksesta pystyi ostamaan retkiä ja tarkistamaan laivan ohjelman, joka toimitettiin päivittäin myös paperiversiona hyttiin.

Royal Princess uima-allasalue ja screen

Uima-allasalue ja näyttö

Passia ei kysynyt kukaan, mutta kuvallinen henkilökortti piti olla mukana maissakäymisen aikana. Kaikki tavarat läpivalaistiin joka kerta, kun palasi laivalle. Laivan allaspyyhkeen sai ottaa rannalle mukaan ja Princess Cruises tarjosi kaikille matkustajille sopivasti myös kassit.

Tämä karibian risteily oli todella onnistunut. Ainahan se jää pieni haikeus, kun haluaisi maissa olla pidempään, mutta toisaalta taas yhden matkan aikana näkee useampia kohteita. Näistä voi sitten valita minne lähtisi lomailemaan pidemmäksi aikaa. Taitaa olla niin, että risteilemään lähdetään jatkossakin, mutta minne ja milloin, siitä ei ole tietoakaan.

Lisätietoja Royal Princess -laivasta tästä linkistä.

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 Lisää uusi kommentti