Yyteri Camping - mukava leirintäalue lähellä Yyterin valkohiekkaista rantaa

Yyterin leirintäalue sijaitsee lähellä Yyterin rantaa

Yyteri Camping - mukava leirintäalue lähellä Yyterin valkohiekkaista rantaa

Yhteistyössä Yyteri Camping
Rakastan pitkiä valkohiekkaisia rantoja. En niinkään auringonoton tai uimisen takia (vaikka niistäkin tietysti tykkään), vaan aamulenkki rannalla upeissa maisemissa on mielettömän upeaa ja rentouttavaa. Myös illalla on kiva istuskella rannalla auringon hiljaa laskiessa taustalla. Vietimme miniloman Yyterissä majoittuen retkeilyautossamme Yyterin leirintäalueella. Yyterin Camping sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä rantaa ja lenkkeily-/retkeilyreittejä. Siellä on myös tarjolla lukuisia aktiviteetteja, joten tylsää ei tule olemaan. Tässä meidän kokemuksia Yyteristä ja Yyteri Campingistä.

Yyterin ranta illalla

Yyterin ranta illalla

Yyterin leirintäalue

Saavuimme Yyteriin torstai-iltana. Olimme etukäteen varanneet Valtti-alueelta paikan nro 35. Katsoin, että se olisi lähellä rantaa (noin 200m) ja sopivasti varjossa. Viikonlopuksi oli luvattu hellettä ja aurinkoa, joten varjoinen paikka autolle oli hyvä. Meillä oli mukana tietenkin myös Maggie, joten sitä suuremmalla syyllä, auton on pysyttävänä sopivan vilpoisena.

Yyterin leirintäalueen Valtti-paikka

Valtti-paikka nro 35

Valtti-paikka Yyterin leirintäalueella on asfalttipohjainen ja siihen voi ajaa paikan molemmista suunnista. Ei siis huolta, jos peruuttaminen ei olisi vahvinta osaamisaluetta. Tähän ei ole tarvis! :)

Valtti-paikalla on sähköliittymän lisäksi myös oma vesipiste! Aika kätevää sanoisin!

Labradorinnoutaja Maggie vahtii

Tässä Maggie vartioi, mutta eräälläkin kävelylenkillä hän jäi jumiin grillijonoon :D

Jos puolestaan haluat paikan kaikista aurinkoisemmasta paikasta, kannattaa varata paikka Lammenranta-alueelta, joissa on myös jokaisella paikalla omat terassit. Myös osa Valtti-paikoista (alueen keskemmällä olevat) ovat aurinkoisia. Kolmas vaihtoehto on hiekkapaikat, jotka sijaitsevat samalla suunnalla kuin Lammenrantapaikat.

Telttailijoille on myös mukavaa maastoa ympäri aluetta. Plussaa on se, että puut tuovat myös telttailijoille varjoa. Varmasti mukavampi herätä, kun teltta ei ole muuttunut aamun aikana saunaksi.

Telttailualue Yyterin leirintäalueella

Telttapaikkoja

Yyterin leirintäalueella on vuokrattavana myös saunallisia ja suihkullisia mökkejä sekä vaatimattomampia pieniä leirintämökkejä. Osa mökeistä on remontoituja ja ne erottaa varauksen yhteydessä plus sanasta. Vaihtoehtoja siis riittää!

Yyterin leirintäalueen mökkejä

Vuokramökkejä

Torstai-iltana rannalla oli rauhallista. Pitihän siellä rannalla heti päästä käymään, kun alueelle saavuttiin.

Suorin reitti rannalle Yyterin leirintäalueelta

Reitti rannalle

Mukavat kävelyreitit rannalle

Helppokulkuista maastoa :)

Seuraava aamuna herätyskello herätti aamusta ylös, ulos ja lenkille. Olin odottanut tätä hetkeä kuin kuuta nousevaa, sillä pääsin upealle hiekkarannalle juoksemaan. Miksi odotin tätä, niin olen asunut Thaimaassa ja siellä juoksulenkit juoksin aina pitkällä hiekkarannalla. Aivan ihanaa oli piiiitkästä aikaan päästä samaan fiilikseen!

Yyterin alueella on useita reititettyjä retkeily-/juoksu-/kävelyreittejä. Näistä kävimme kiertämässä Santojen lenkin koukaten extraa Huikeen reitin metsäosuudelta. Metsäosuudella oli helppokulkuista polkua ja paluumatka rannalla. Matkaa tuli 6km. Tässä linkki reittikarttaan.

Yyterissä juoksulenkillä Huikeen reitti

Aamulenkillä

Lenkillä hiekkarannalla Yyterissä

Rannalla juoksemassa pitkästä aikaan <3

Yyterin lenkkireitin reittikartta

Reittikartta

Yyterin Campingillä on useita huoltorakennuksia, joissa on keittiöt, wc:t ja suihkut. Ainakin Rantavehnä -rakennuksen suihkuissa oli myös omat suihkukopit.

Yyterin leirintäalueen huoltorakennus

Yyterin leirintäalueen huoltorakennus Kaisla

Yyterin leirintäalueen sauna

Myös tilaussaunan voi vuokrata

Meillä on aika usein sähköpotkulaudat reissuissa mukana. Niillä käytiinkin kiertämässä siellä täällä aluetta. Yyterin leirintäalueelta voi myös vuokrata polkupyörät, jos omia tai muuta kulkupeliä ei ole mukana.

Myöhemmin päivällä oli mukava istuskella rannalla, kun aurinko ei enää niin kuumasti paistanut. Porukkaa oli selkeästi jo paljon enemmän viikonloppua vasten.

Yyterin hiekkarannalla

Yyterin hiekkarannalla laiskottelemassa

Yyterin leintäalueella on lapsille leikkipuisto ja suosittuja polkuautoja vuokrattavana. Alueella on myös minigolfrata sekä tennis-, lentopallo- ja koripallokentät. Sup-lautoja voi vuokrata tai vaikkapa mölkky-pelin pientä kisailua varten. Tekemistä siis riittää!

Leikkipuisto Yyterin leirintäalueella

Leikkipuisto

Minigolf Yyterin leirintäalueella

Minigolf

Meillä oli todella mukava loma Yyterissä ja Yyterin leirintäalueella. Voinkin lämmöllä suositella Yyterin Campingiä muillekin! Kannattaa varata loma ajoissa!

Yyterin hiekkaranta illallla

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

Lue lisää Yyterin leirintäalueesta tästä linkistä.

 

 


Kommentit
    July 04 Ikilinkki

Voih, Yyterissä on tullut vietettyä monet lapsuuden kesät. Viime käynnistä on kuitenkin jo aikaa ja käsittääkseni aluetta on paljon kehitetty. Itsekin olen joskus juossut Yyterin rannoilla, mutta täytyy todeta, että minulle mieluisin lenkkimaasto on mutkittelevat metsäpolut.

Tiina
Tiina
    July 04 Ikilinkki

In reply to by Marika / Matka…

Täällä puolestaan oltiin Yyterissä ekaa kertaa kesällä. Sen verran mukavaa oli, että käydään kyllä toistekin :) Retkeilyreitit jatkuvat pitkälle, mutta niihin tarkemmin tutustuminen jäi seuraavaan kertaan.


Lisää uusi kommentti