Ruskaretki Itä-Suomessa retkeilyautolla ja matkailuautolla - reitti ja puskaparkit

Punkaharjun harjutie ruskan aikaan

Ruskaretki Itä-Suomessa retkeilyautolla ja matkailuautolla - reitti ja puskaparkit

Pidennetty viikonloppulomamme osui Etelä-Suomen parhaimpaan ruska-aikaan. Lappiin emme olisi ennättäneet, joten teimme neljän päivän retken Helsingistä Itä-Suomeen. Matkalla olivat mukana ensikertalaiset karavaanarit vuokratulla matkailuautolla. Reitti oli osittain sama, kuin viime kevään reissummekin, mutta osui sinne uusiakin kohteita. Tässä meidän kokemukset ja tarkempi reitti.

Matkailuauton vuokraus

Tämän vuoden mallin Adria vuokrattuna

Reissussa kanssamme mukana olleet vuokrasivat matkailuauton Savonia Caravanista. Auto sijaitsi Espoossa. Autossa oli vesi-,diesel- ja AdBluetankit täynnä. Samoin kaasupullot, joten reissuun starttaaminen oli vaivatonta. Perusteellisen opastuksen jälkeen, lähdimme matkaan. Auto oli tämän vuoden Adria Matrix, joka oli 7,5m pitkä ja jonka ajamiseen riitti B-ajokortti. Itse en kyseistä autoa ajanut, mutta kuulemani mukaan, sitä oli helppo ajaa isosta koosta huolimatta. Hyvinhän se ajo näytti sujuvan.

Ensimmäisen yön vietimme Loviisassa Sahaniemen puistokadun hiljaisuudessa. Saavuimme perille, kun oli jo pimeä, joten vasta aamulla näki tarkemmin, mihin olimme saapuneet. Ilta ja yö olivat todella hiljaiset. Ainoastaan meren aallot pystyi kuulemaan (jos oikein tarkkaan pysähtyi kuuntelemaan ;) )

Loviisa puskaparkissa

Loviisassa

Aamupalan jälkeen, starttasimme kohti Lappeenrantaa. Sieltä jatkoimme Imatran ja Punkaharjun kautta Enonkoskelle matkaparkkiin yöksi.

Punkaharjun harjutie ruska-aikaan

Punkaharjun maisemia ruska-aikaan <3

Enonkosken matkaparkki on todella hieno ja vieläpä täysin ilmainen matkaparkki. Matkaparkissa on myös 4 sähköllistä tolppapaikkaa! Olihan siellä muitakin yöpyjiä, mutta hyvin mahduttiin kentän laidalle.

Enonkosken matkaparkki

Enonkosken matkaparkki hienolla sijainnilla joen rannalla lähellä kivisiltaa ja keskustaa

Matkaparkissa on myös kemsan ja harmaaveden tyhjennysmahdollisuus (ei talvikäyttöä). Kesäisin käytössä on vesihana huuhtelua varten (nyt syyskuun lopussa hana oli jo kiinni). Juomavettä saa kesällä Enonkosken keskustasta ja tällä hetkellä myös keskustan Salesta, jossa kävimme ostoksilla.

Enonkoskelta jatkoimme matkaa Pisan luonnonsuojelualueelle Juankoskelle. Alunperin meillä oli ajatus ajaa Hiidenportin kansallispuistoon saakka, mutta totesimme, että matka olisi ollut liian pitkä.

Lossimatka Enonkosken pohjoispuolella

Enonkosken pohjoispuolella oli yksi lossimatka

Pisan näköalatornissa Kuopion lähellä

Pisan näköalatornista avautuu hieno 360° maisema

Pisan retkeilyreitti oli tosi kiva reitti näköalatorneineen. Kannatti ehdottomasti käydä! Lue tarkemmin Pisan reitistä linkin takaa.

Pisan luonnonsuojelualueelta jatkoimme matkaa Tahkolle, minne jäimmekin sitten lopulta yöksi. Se oli loistojuttu, sillä aamusta pääsin kunnon lenkille, nimittäin Tahkon portaisiin. Portaita on yli 1000 :)

Tahkon portaat

1054 porrasta Tahkon huipulle

Tahkolta matkamme jatkui Kuopion kautta Puumalaan Pistohiekalle. Saavuimme perille juuri ennen auringonlaskua. Taivas oli pilvetön ja maisema jälleen kerran uskomattoman kaunis. Pistohiekka on vanha leirintäalue, jota on alettu kunnostamaan. Sinne nousee myöhemmin uusi matkailualue.

Auringonlaskun aikaan Pistohiekalla

Auringonlaskun aikaan

Yö oli tähtikirkas ja jälleen täysin hiljainen. Aamulla aurinko paistoi lämpimästi ja oli mukava istuskella ja nauttia lämmöstä ennen kotimatkan alkua.

Reissu oli todella onnistunut!

Reittikartta ruskaretkellä

Tässä vielä reittikartta

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 


Kommentit
    January 08 Ikilinkki

Hieno kuva Punkaharjulta. Paikka on hieno ympärivuoden, mutta kyllä se taitaa ruska-aikaan olla parhaimmillaan. Siinä on kyllä yksi sellainen paikka, jossa dronesta erityisesti olisi hyötyä. Myös Pisa on mielestäni ihan mukava paikka, ehkä sielläkin pitäisi käydä myös ruska-aikaan.


Lisää uusi kommentti