Norrbyn luontopolku Iniössä Saariston Rengastien varrella

Norrbyn luontopolku Iniossä Saariston Rengastiellä - näköalatorni

Norrbyn luontopolku Iniössä Saariston Rengastien varrella

EDIT: 18.10.21 LUONTOPOLKUA ei enää valitettavasti ole olemassa!
Kun ajelimme viime vuonna Iniössä Saariston Rengastietä kohti lauttasatamaa, huomasin kyltin luontopolun lähtöpisteelle. Tällöin ajoimme ohi, mutta olisi kannattanut pysähtyä, sillä luontopolku on todella hurmaava. Tänä vuonna teimme Kustavista päiväretken Iniöön ja kävimme nyt tutustumassa tähän luontopolkuun. Kannatti ja suosittelen muillekin!

Opaste Norrbyn luontopolulle Iniössä

Tienvarren opaste luontopolulle

Milloin olet ollut luontopolulla, jonka reitin varrella on puusta tehty merikotka tai linnunpönttökommuuni? Minä en ole ollut koskaan aiemmin. Luontopolun suunnittelussa on selkeästi käytetty mielikuvitusta ja toteutus on ollut erinomainen.

Norrbyn luontopolun merikotka Iniössä

Kaikenlaista voi tulla vastaan :)

Linnunpöntöt luontopolulla Iniössä

Linnunpönttökommuuni

Lähtöpisteen vieressä tien reunassa on parkkipaikka, jossa on tilaa kolmelle autolle. (Karttalinkki). Koska oli toukokuun alku ja Saariston Rengastietä ei pääse vielä kokonaisuudessaan kiertämään ympäri, luontopolulla ei ollut ketään muita. Saimmekin siten retkeilyautomme hyvin parkkiin.

Aurinko paistoi täysin siniseltä kirkkaalta taivaalta. Aivan mahtava tsägä sään suhteen päiväretkelle. Muistan vaan, kun Saariston Rengastietä kierrettiin ensimmäistä kertaa 6 vuotta sitten, niin melkein koko ajan satoi vettä ja oli todella kylmä.

Olin kuvitellut, että polku olisi jotenkin pöpelikköinen, mutta höpö höpö. Reitti kulki välillä leveää kalliota pitkin, välillä lyhyitä pätkiä pitkospuilla ja välillä helppokulkuista metsäpolkua pitkin. Näköalapaikalle oli matkaa vain noin 1,3km ja näin ollen edestakainen matka oli noin 2,5km. Reitti on selkeästi merkitty valkoisin merkein maastoon.

Pitkospuut Norrbyn luontopolulla Iniössä Saaristön Rengastiellä

Pitkospuut reitin varrella

Norrbyn luontopolulla

Reitin puolivälin tienoilla

Norrbyn luontopolku Iniössä on merkitty valkoisin merkein

Reittimerkit

Näköalapaikalla on kiva näköalatasanne, josta on upeat maisemat merelle. Täällä olisi voinut viihtyä pidempäänkin. Suosittelen reittiä ihan kaikille, lapsesta vaariin.

Norrbyn näköalatornin maisemat

Näköalatornilla

Teimme tarkoituksella ainoastaan päiväretken tällä kertaa palaten takaisin Kustaviin, mutta joitakin yöpaikkoja olisi ollut tarjolla. Yksi olisi ollut luontopolkua lähellä sijaitseva Björklund Båtslip ja se näytti ihan kivalta paikalta. Ehkä toisella kertaa. Päiväretkenäkin mukava reissu!

Kannattaa käydä myös ostoksilla Iniön kyläkaupassa, joka sijaitsee sataman yhteydessä. Pieni kauppa, mutta laaja valikoima kaikenlaista :)

Paluumatkalla lautassa Iniöstä Kustaviin

Tässä ollaankin sitten jo lautassa paluumatkalla Kustaviin

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia! :)

Lisätietoja Saariston Rengastiestä.

 

 


Kommentit
    May 14 Ikilinkki

Tulee pyöräiltyä noilla seuduilla kesällä, niin täytyy pitää tuo luontopolku mielessä. Kivalta näyttää kuvien perusteella!

Tiina
Tiina
    May 14 Ikilinkki

In reply to by Mikko / Matkal…

Moi Mikko, kannattaa käydä ja pyörällä vielä helpompi pysähtyä, kun ei tarvitse edes parkkipaikkaa miettiä :) Usein luontopolut ovat kylttiä siellä täällä, mutta tähän reittiin on todella panostettu.


Lisää uusi kommentti