Matkailuautolla Euroopassa - Saksasta Luxemburgin ja Ranskan kautta Sveitsiin

Zell Mosel-jokilaakson matkaparkki

Matkailuautolla Euroopassa - Saksasta Luxemburgin ja Ranskan kautta Sveitsiin

Matkamme jatkui Saksan Cochemista Luxemburgiin ja sieltä mutkitellen välillä Saksan ja Ranskan puolella aina Sveitsin rajalle saakka. Luvassa myös vinkki, miten voit Sveitsissä välttää jopa satojen eurojen puhelinlaskun käyttäessäsi internettiä. Katso video tai lue lisää 😀

Vietimme seuraavan yön Zellin lähellä sijaitsevassa matkaparkissa. Tämän matkaparkin erikoisuus oli viiniautomaatti. Saksalaiset ovat vieneet tämän matkaparkkeilun ihan uudelle tasolle 😄

Viiniautomaatti matkaparkissa

Viiniautomaatti

Kävimme pyöräilemässä lähialueella ja viiniviljelmien välissä kulkevilla teillä.

Mosel maisema

Mosel-joki

Seuraavana päivänä ajoimme Luxemburgin puolelle Grevenmacheriin. Täällä sijaitsee mm. Bernard Marssardin viinitalo.

Bernard Massard viinitalo Grevenmacherissa

Bernard Massard

Leirintäalue sijaitsi aivan maauimalan vieressä. Vietimme täällä seuraavat kaksi yötä.

Maauimala Grevenmacher

Maauimala

Tällä reissulla sähköpotkulaudat tuli ekaa kertaa käyttöön Luxemburgin puolella. Nimittäin Saksassa ne pitää olla rekisteröitynä ja vakuutettuna.

Luxemburgista jatkoimme matkaa Ranskan puolelle kohti Strasbourgia. Meillä ei ollut Strasbourgin keskustassa vaadittavaa ympäristötarraa.

Ranskan ympäristötarran voikin tilata vain netistä etukäteen. Laitoimme sen kuitenkin tilaukseen, jos olisimme ajautuneet keskustan läheisyyteen, niin meillä olisi ollut tosite sähköpostissa. Päätimme kuitenkin kiertää nämä keskustat.

Strasbourg kirkki

Strasbougissa

Strasbourg

Yövyimme Kehlissä, joka on kaupunki Strasbourgia vastapäätä Saksan puolella. Täältä kävimme kävellen ja ratikalla Strasbougin keskustassa.

Kehl matkaparkki

Matkaparkki Kehlissä

Ranskan ja Saksan raja

Kävellen sillan yli Saksasta Ranskaan

Tästä jatkoimmekin sitten matkaa kohti Colmaria.

Colmar on aivan ihana ja viehättävä pieni kaupunki Ranskassa. Auton sai ongelmitta parkkiin aivan vanhan kaupungin viereen.

Colmarissa

Colmar

Colmar pikkuvenetsia

Colmarista jatkoimme matkaa kohti Sveitsin rajaa. Jäimme Saksan puolelle Lörrachin kaupungissa sijaitsevaan matkaparkkiin yöksi. Matkaparkki sijaitsi aivan leirintäalueen kyljessä.

Lörrach matkaparkki Saksa

Lörrachin matkaparkki aivan leirintäalueen kyljessä

Ylhäälllä kukkulan päällä sijaitsee Röttelnin linna. Pyörällä oli lyhyt matka matkaparkista linnalle.

Jos aiot käyttää internettiä Sveitsissä, kannattaa ehdottomasti hankkia paikallinen liittymä. Haimme heti Baselissa Sunrise operaattorin liittymän, jonka laitoimme mokkulaan. Mokkulasta jaoimme netin kännyköihin. Liittymä maksoi 19,90 Sveitsin frangia, eli noin 20 euroa. Saldo riitti käytännössä 7 päivän ajan. Päiväkohtainen datan käyttö oli rajaton.

Saksan ja sveitsin rajalla voi ostaa Sveitsin moottoriteillä vaadittavan vinjetin. Vinjetti maksoi vuonna 2022 40 Sveitsin frangia eli noin 40 euroa. Vinjetti on voimassa koko vuoden.

Seuraavassa jaksossa matkaillaankin sitten Sveitsissä. Luvassa mm. Euroopan toiseksi jyrkin funikulaari. Pääset jatkamaan lukemista suoraan tästä linkistä.

Laitahan myös YouTube -kanava tilaukseen!

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!Lisää uusi kommentti