Loma Kainuun Ukkohallassa - aktiviteetteja ja majoitus kelluvassa lasi-iglussa

Ukkohallan Lake Igloo lasi-iglu Aurorahut

Loma Kainuun Ukkohallassa - aktiviteetteja ja majoitus kelluvassa lasi-iglussa

Majoitus ja aktiviteetit yhteistyössä Lake Igloon  ja Ukkohalla Ski Resortin kanssa
Matkamme Etelä-Suomesta Itä-Suomen nähtävyyksiä ja retkeilykohteita kierrellen päätyi Ukkohallaan, joka on Kainuun korkeimpia vaaroja. En ymmärrä, miksi emme olleet aiemmin täällä käyneet, sillä Ukkohallassa on tarjolla aivan mielettömän monipuoliset kesäaktiviteetit. Ukkohallaan on myös tullut ihan hiljattain ensimmäinen kelluva lasi-iglu, Aurorahut, jota pääsimme reissullamme testaamaan. Tästä pääset lukemaan meidän kokemuksia Ukkohallasta kesällä, sisältäen wakeboardingia, sähköfatbike-pyöräilyä ja yöpymisen Lake Igloon lasi-iglussa veden päällä. Katso myös video. Poimi tästä vinkit lomallesi!

Majoitus Ukkohallan Lake Igloossa, kelluvassa lasi-igulassa

Kelluva lasi-iglu Aurorahut Ukkohallassa

Iglu aamuaurinkon paistaessa järven ollessa aivan pläkä <3

Saavuimme Ukkohallaan aamupäivällä. Helteet olivat hetkeksi taaksejäänyttä elämää ja ilma oli muuttunut perin suomalaiseksi kesäsääksi. Charlotta oli meitä vastassa ja esitteli iglun ja sen toiminnallisuudet kaikenkattavasti. Lasi-iglu oli saapunut Ukkohallaan vasta hiljattain ja olimme ensimmäisten yöpyjien joukossa. Iglu oli kiinni laiturissa Ukkohallan palvelujen läheisyydessä.

Ukkohallan Lake Igloon lasi-iglu sisältä

Tehokkaasti käytetyt neliöt ja ikkunat lattiasta kattoon.

Ukkohallan Lake Igloon lasi-iglun sisäkuva

Sängyn päädyssä olevasta paneelista pystyy säätämään mm. bluetoothilla toimivaa audiojärjestelmää, lämpötilaa ja valoja.

Yllä olevassa kuvassa näkyvän peilikaapin oven saa vedettyä alas pöydäksi, kätevää! Myös pieni keittiö kaasuliesineen ja ruoanlaittovälineineen löytyy, eli periaatteessa ruoat voisi itsekin tehdä. Yöpyminen sisältää aamiaisen.

Ukkohallan lasi-iglun aamiainen

Aamiainen iglulla kahviveden lämmetessä liedellä

Iglussa on myös kompostoiva wc. Suihkua ei ole, mutta Ukkohallan kylpylän lukuisat saunat ja pesutilat ovat ihan vieressä.

Ensimmäisenä yönä hädin tuskin malttoi mennä nukkumaan. Aika vaan kului maisemia katsellessa veden rajasta sängyllä löhötessä. Olin miettinyt etukäteen, että keinuukohan iglu, mutta ei se keinu. Ainoastaan, jos toinen liikkuu ulos terassille saakka, niin sen toki huomaa. 

Kävimme myös ilta-ajelulla järvellä. Iglua ohjataan kaukosäätimellä. Emme kuitenkaan sitä itse ajaneet vaan ystävällisesti iglun omistaja tuli toimimaan kipparina. Minkäänlaista ääntä ei kuulu, sillä perämoottori toimii sähköllä. Lake Igloolla on myös ajatuksena, että järvelle voisi laittaa poijun, johon iglun saisi kiinnitettyä. Yön voisi siis viettää keskellä järveä, joka kuulostaa mielestäni loistavalta idealta.

Ukkohallassa igluajelulla

Ilta-ajelulla Syväjärvellä

Kelluva lasi-iglu Ukkohallassa

Ukkohallan Cable Park ja Syväjärven yli menevä silta näkyy taustalla

Veden päällä kelluvan iglun terassi Ukkohallassa

Terassilla on myös uimaportaat

Meillä oli mukana tietysti myös Maggie. Hänelle laitettiin oma peti lattialle, jossa nukkui tyytyväisenä yöt. Maggie täyttää ensi kuussa 11 vuotta, eikä ole vieläkään oppinut hyppäämään laiturilta veteen. Tykkää kyllä uida, mutta vain rannasta. Tässä tapauksessa hyvä niin :)

Koira veden päällä kelluvassa iglussa

Maggie iglussa omalla pedillä

Yllä olevassa kuvassa lattiassa näkyvä musta kansi on hauska ratkaisu, nimittäin kannen saa pyörittämällä pois ja siitä on suora yhteys järveen. Talvella voi vaikka suoraan sängystä pilkkiä niin halutessaan. Lisäksi siihen saa myös valot :D

Lake Igloo Ukkohallassa

Iglu kiinnitettynä laituriin

Wakeboarding Ukkohallassa

Ukkohalla Cable Park keskus

Vesiurheilukeskus Cable Park (kuva otettu aikaisin aamulla keskuksen ollessa vielä kiinni)

Samana päivänä, kun saavuimme Ukkohallaan, lähdin testaamaan ensimmäistä kertaa ikinä wakeboardingia. Olin monta kertaa jo aiemmin miettinyt, että joskus käyn kokeilemassa, sillä olen lapsena lumilautaillut useita vuosia. Hetken tosin vielä mietin, että uskallanko, mutta päätin kerätä kaiken rohkeuden ja lähteä kokeilemaan. Vaikka kyseessä onkin eri laji, oli lumilautailusta selkeästi hyötyä, sillä kolmannella lähdöllä pysyin jo peräti pystyssä radan toiseen päätyyn saakka :D

Ukkohallan Wakeboarding radan lähtöpiste

Wakeboarding radan aloituspiste

Vaikka ilma oli muuttunut kylmäksi, se ei haitannut menoa, sillä vesi oli lämmintä. Tämän lisäksi puin myös märkäpuvun päälle. Ukkohallan Cable Parkissa on aloittelijoille oma wakeboarding-aika, jolloin rata kulkee noin 25km/h. Muina aikoina se kulkee 30km/h. Tällä hetkellä aloittelijan tunnit ovat ma-la klo 14:30-16. Tarkista tästä nykyhetki. Aloittelijan tunnilla saat perusperehdytyksen lajin saloihin, mutta jos haluat syvällisemmän opastuksen, kannattaa osallistua erilliselle kurssille.

Ukkohalla Wakeboarding rata

Kolmannella lähdöllä pysyi jo pystyssä!

Wakeboardingia ensimmäistä kertaa Ukkohallassa

Mutta kuten tämä ilme kertoo, wakeboarding oli ihan älyttömän hauskaa kaikesta räpiköinnistä huolimatta! Suosittelen kokeilemaan!

Ps. Kannattaa venytellä kädet ja selkä huolella wakeboardingin jälkeen. Lihakset, joita et tiennyt edes olevan olemassa, ilmoittivat kyllä olemassa olostaan :D Tehokasta treeniä!

Ukkohalla Cable Park rata aamulla

Vesiurheilukeskus aikaisin aamulla

Ukkohallan maastopyöräreitit

Seuraavana päivänä lähdimme tutustumaan Ukkohallan maastopyöräreitteihin. Saimme sähköfatbiket Ukkohalla Ski resortista käyttöön ja lähdimme kiertämään Vorlokin kierrosta. Kierros on saanut nimensä Vorlokin rotkosta, joka sijaitsee noin puolessa välissä kierrosta. Pituutta reitille tulee noin 13km.

Sähköfatbike pyörät Ukkohallassa

Sähköavusteisesti Ukkohallan päälle

Kierros kannattaa ehdottomasti kulkea myötäpäivään aloittaen Ukkohallan huipulta ja sieltä jatkaen eteenpäin kohti Vorlokin rotkoa. Maasto oli muuten ajettavissa, mutta rotkon reunalla oli kivikkoista ja se osuus käveltiin. Reitille osuu myös muutamat pitkospuut, jotka toki voi ajaa niin halutessaan, mutta kapeimmat osuudet minä ainakin ihan vaan kävelin.

Ukkohallassa sähköfatbike pyörillä

Reitiltä ennen rotkoa

Vorlokin rotko Ukkohallassa

Noin 500m pitkä Vorlokin rotko

Paskonkosken laavulla Ukkohallassa

Paluumatkalla evästauko Paskonkosken laavulla

Meillä meni taukoineen aikaa nelisen tuntia. Reitissä on paikoin haastetta eikä se ole helpoimmasta päästä. Pyöräilyn jälkeen oli mukava suunnata jälleen saunomaan.

Ukkohallan portaat Vorlokin kierroksella

Kokkeileppa ajjaa ylös :D

Ukkohalla

Meillä oli todella onnistuneet kaksi päivää Ukkohallassa. Miksi Ukkohallaan? Siellä on mielettömän hyvä aktiviteettitarjonta sisältäen juurikin sähköfatbiket ja wakeboardingin, mutta myös mm. frisbeegolfradan ja hienot retkeilyreitit. Lisäksi vuokrattavana on sup-laudat, polkuveneet, kajakit jne. Retkeilyreiteistä myös mainintana Komulankönkään kaksihaarainen vesiputous. Ukkohalla on myös rauhallisempi kuin muut Pohjois-Suomen kohteet. Lisäksi majoitusvaihtoehdoista uutuutena kelluva lasi-iglu, joka oli hieno kokemus ja elämys. Suosittelen!

Komulanköngäs vesiputous Ukkohallassa

Komulankönkään vesiputouksella

Lake Igloo Ukkohalla kelluva lasi-iglu

Tässä vielä illan tunnelmia iglussa

Ukkohalla aikaisin aamulla

Ja tältä näytti aamulla. Iglu näkyy kuvan oikeassa reunassa :)

Tarinat Instagramin kansiossa Ukkohalla. Tässä linkki.

Lisätietoja Lake Igloo lasi-iglusta tästä.

Lisätietoja Ukkohallasta tästä.

Tsekkaa myös video!

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 


Kommentit
    August 16 Ikilinkki

Upealta kuulostava paikka! Ollaan aiemmin yövytty pari yötä iglussa Lapissa, mutta muualta igluista ei ole kokemusta. Tuo kuulostaa kyllä todell kivalta majoitukselta, joka pitää ilman muuta laittaa harkintaan!

Aihe
Ukkohalla

Lisää uusi kommentti