Laivamatka Saksaan - vinkkejä laivalle ja koiran kanssa laivalla matkustaminen

Laiva saapuu Saksan Travemündeen

Laivamatka Saksaan - vinkkejä laivalle ja koiran kanssa laivalla matkustaminen

Tänä kesänä pidempi reissumme suuntaa kohti Saksaa ja siitä kohti Etelä-Eurooppaa. Koiramme on mukana ja se on tottunut reissaaja, myös laivoilla. Helsinki - Travemünden väli kestää 30 tuntia. Tässä kokemuksia ja vinkkejä laivalle sekä tietoa koiran kanssa laivalla matkustamiseen.

Travemünden laivat lähtevät Helsingin Vuosaaresta. Kannattaa tarkistaa laivayhtiön nettisivuilta ajantasainen tieto, milloin lähtöselvitys aukeaa ja milloin se pitää olla viimeistään tehtynä. Satama-alueella on tylsä odottaa, joten ei kannata yhtään liian aikaisin saapua satamaan. Myös koira kannattaa hyvin ulkoiluttaa ennen satama-aluetta, sillä siellä ei ole mitään hyvää paikkaa, missä käyttää, pelkkää asfalttia.

Vuosaaren satamassa odottelua

Satamassa odottelua

Laivan lastaus saattaa viivästyttää laivan lähtöä, niin kuin meidänkin lähdöllä kävi. Laivayhtiö tarjosi mahdollisuutta toiselle meistä siirtyä jo laivaan odottelemaan, mutta kuskin olisi tietysti pitänyt jäädä autoon. No, mikäs meillä matkailuautossa odotellessa, joten jäimme molemmat autoon. Lopulta laivaan pääsimme noin kaksi tuntia myöhässä.

Autokannella

Autokannella

Jos ruokailet laivan buffassa, niin kannattaa mennä ruokailuihin ajoissa. Toinen huomioitava seikka on tarkistaa, mitä aikaa laivan aikatauluissa noudatetaan, paikallista aikaa vai Suomen aikaan. Meillähän kävi niin, että kello ja kännykkä oli yön aikana vaihtaneet ruotsin aikaan, niin olimme aamupalalla aika myöhään. Sitten olikin brunssi heti 45min aamupalan jälkeen. Tämän jälkeen ravintola meni kiinni. Ei jäänyt nälkä 😅.

Laivan ravintola

Ravintola sijaitsee keulassa Finnmaid laivassa

Jälkiruokapöydän herkkuja laivalla

Jälkiruokapöydän herkkuja

Jos matkustat matkailuautolla, niin matkan ajaksi kaasut pitää sulkea ja kaasukaappi sinetöidä tarralla lukitsematta kaappia. Jos sinulla on kaasulla toimiva jääkaappi, niin jossain hyttiluokissa on jääkaappi ja voit kylmässä säilytettävät tuotteet ottaa hyttiin mukaan. Hytin jääkaappi on joka tapauksessa pieni. Jos puolestaan tarvitset matkan ajaksi autoon sähköä, se pitää ostaa laivayhtiöstä etukäteen. Meidän matkailuauton jääkaappi toimii akulla, mutta koska virtaa ei kulu mihinkään muuhun, emme ostaneet sähköä laivamatkan ajaksi.

Lemmikkieläin juniorsviitti Finnmaid

Lemmikkieläimien juniorsviitti

Koiralle on kannella oma wc. Se on kyllä jännä, miten ne osaavatkin siellä käydä, samalla tavalla kuin kissat hiekkalaatikolla. Senkään puolesta koiran kanssa ei mitään ongelmaa.

Koiren wc laivalla

Koiran ulkoilukansi ja heidän wc

Merimatka oli mukava. Ilma oli täydellinen eikä laiva keinunut lainkaan. Kiva startti lomaan!

Kun kirjoitan tätä, olemme kolmen tunnin päässä Travemündestä. Käymme vielä koiran kanssa kertaalleen kannella ja sitten laiskottelemme hytissä kunnes pääsemme siirtymään autokannelle.

Tarkempaa reittisuunnitelmaa ei tässäkään vaiheessa vielä ole. Yö vietetään todennäköisesti Lyypekissä ja siitä jatketaan tuttuihin Mosel-jokilaakson maisemiin. Pysy kuulolla ja ota Instagramin ja uuden Facebook-sivun tarinat seurantaan.

Edit: Laiva saapui kahden tunnin myöhästymisestä huolimatta täysin aikataulussa Travemündeen. Laivasta pääsimme ensimmäisten joukossa ajamaan pois. Seuraavana päivänä heräsimme Lyypekin lähistöllä sijaitsevassa matkaparkissa. Tarkemmat tiedot reissun matkaparkeista ja leirintäalueista päivittyvät myöhemmin etusivun karttaan.

Lyypekki Saksi matkaparkki

Matkaparkki Lyypekin laidalla

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 


Kommentit
    September 24 Ikilinkki

Hehheh, aamiainen ja brunssi tunnin sijaan, niin ei varmaan hetkeen tosiaan tule nälkä! :) Meillä varmaan olisi jäänyt jälkimmäinen väliin. Ja kun tuota jälkiruokapöytää katsoo, niin ruokaa tosiaan ilmeisesti ole tarjolla, heh.


Lisää uusi kommentti