Kokemuksia matkailuautoreissusta Saksaan - Katso myös video!

Cochem Saksa

Kokemuksia matkailuautoreissusta Saksaan - Katso myös video!

Päätimme tehdä YouTubeen Lomavinkit -kanavalle videokoosteet kesän neljän viikon matkailuautoreissusta Eurooppaan. Tästä linkistä pääset ekaan jaksoon. Tässä kirjoituksessa kooste laivamatkasta Saksaan ja ajoreitistä aina Saksan Cochemiin saakka. Matkan varrella asioidaan mm. poliisien kanssa matkailuauton punnituksessa ja haetaan saksalaisesta katsastuskonttorista ympäristötarra. Lue lisää tai katso video! 😀

Lähdimme matkaan Helsingin Vuosaaresta kohti Travemundeä. Olimme ajoissa satamassa ja laivan lastaus kesti odotettua pidempään. Laiva lähtikin lopulta 2h myöhässä. Perillä olimme tästä huolimatta täysin aikataulussa.

Satamassa odottelua

Satamassa odottelua

Meillä oli pet juniorsviitti, jonka hintaan sisältyi kaikki ruokailut. Lue lisää laivamatkasta tästä linkistä: https://www.lomavinkit.fi/artikkeli/laivamatka-saksaan-vinkkeja-laivalle-ja-koiran-kanssa-laivalla-matkustaminen

Yövyimme Lyypekin läheisyydessä sijaitsevassa matkaparkissa.

Jatkoimme Lyypekistä matkaa kohti Moselin jokilaaksoa. Jostain syystä navigaattori ohjasi meitä Hampurin keskustaan päin. Tämä ei ollut lainkaan hyvä idea, sillä meillä ei ollut vielä vihreää ympäristötarraa, joka vaaditaan tiettyjen kaupunkien keskustassa.

Onnistuimme kiertämään reitillä niin, että emme ajautuneet vihreällä vyöhykealueelle. Sen sijaan, päädyimme poliisin punnitusratsiaan. Täytyy myöntää, että tässä vaiheessa alkoi jännittää, kuinka meidän reissun kanssa tässä käy.

Passit, ajokortit ja kaikki auton paperit myös tarkastettiin tässä yhteydessä.

Ensin punnittiin etuakseli ja sitten taka-akseli. Tämän jälkeen ajoimme sivuun odottamaan.

Poliisi tuli hetken päästä luoksemme ja aloitti kertomalla akseleiden painot. Sen jälkeen hän totesi, että teillä on yhteensä 100kg ylimääräistä painoa. Olimme juuri käyneet tankilla ja myös vesitankki oli melkein täynnä. Hän kysyi, minne olemme menossa ja kun luettelimme kaikki maat, niin hän totesi, että sehän kuulostaa aivan kuin vapaudelta, ja että oikein hyvää matkaa teille. Huh!

Seuraavan yön yövyimme matkaparkissa, jonka maksu hoitui kirjekuoressa käteisellä postilaatikkoon. Saksassa kannattaakin olla aina käteistä mukana, myös kolikkoja matkaparkkeja varten.

Matkaparkissa

Matkaparkissa kukin tyylillään 😁

Jotta jatkossa ei tulisi ongelmia isojen kaupunkien keskustoiden ympäristövyöhykkeiden kanssa, suuntasimme hankkimaan katsastuskonttorista (Dekra) vihreää ympäristötarraa. Tarra maksoi 5 euroa. Ympäristötarran voi tilata myös etukäteen suoraan kotiin. Kannattaa tilata ajoissa. Lue lisää Saksan ympäristötarrasta tästä linkistä.

Ajoimme Kölniin ja meillä oli tarkoitus olla siellä yö. Matkaparkki oli kuitenkin aivan täynnä, samoin molemmat keskustan melko lähellä sijaitsevat leirintäalueet olivat täynnä. Ulkona oli niin kuuma, että meidän oli pakko saada sähköä ilmastointilaitetta ja koiraa varten, joten oli jatkettava matkaa. Koiran kanssa matkustettaessa kaikki meneekin täysin koiran ehdoilla.

Kesäkaudella erityisesti viikonloppuisin kannattaa varata leirintäaluepaikka ajoissa. Heinä-elokuussa ne ovat hyvin todennäköisesti täynnä.

Jäimme Reinin jokilaaksossa sijaitsevalle leirintäalueelle. Tästä jatkoimme Koblenziin ja yövyimme noin10km päässä keskustasta. Olimme edellisen kerran käyneet siellä kolme vuotta sitten. Koblenzista jatkoimme seuraavana päivänä kohti Cochemia.

Koblenz

Koblenz (kuva otettu kesällä 2019)

Cochem on todella ihastuttava pieni kaupunki Moselin jokilaaksossa. Lue tästä aiemman reissun vinkit: https://www.lomavinkit.fi/content/moselin-jokilaakso-saksassa-vaihtoehto-perinteiselle-kaupunkilomalle

Juomavesi koiralle

Koirille oma vesipiste

Tästä jatkoimmekin sitten matkaa etelään päin. Seuraavassa artikkelissa reitti Cochemista aina Sveitsin rajalle saakka. Pääset tähän kirjoitukseen suoraan tästä linkistä.

Tilaa Lomavinkit -YouTube ja laita kanava seurantaan! 😀

Heräsikö ajatuksia tai kysyttävää? Jätä kommentia!

 

 Lisää uusi kommentti