Edullisesti autolla Ahvenanmaalle

Brändö Ahvenanmaan saaristossa

Edullisesti autolla Ahvenanmaalle

Päivitetty 23.7.23. Alunperin julkaistu 12.6.21.

Ahvenanmaan saaristoon ja aina Ahvenanmaan pääsaarelle saakka pääsee autolla todella edullisesti hyödyntäen Ålandstrafikenin lauttoja ja vihreitä lähtöjä. Heillä oli kesällä 2021 ja nyt myös kesällä 2023 tietyt vihreät lähdöt, joissa on -80% alennus (Erilliset aikataulut eri ajankohdille, jossa vihreiden lähtöjen aikataulut vaihtelevat). Tämän alennuksen saa, kun varaa ja maksaa lauttalipun netistä etukäteen ja yöpyy jossain matkan varrella ennen Ahvenanmaan pääsaarta. Varauksessa riittää, ensimmäinen lauttamatka on vihreä lähtö. Saaristossa on useita leirintäalueita ja muita majoitusta tarjoavia yrityksiä. Tästä linkistä pääset katsomaan vihreitä lähtöjä välillä Vuosnainen - Åva. Huom! Eri aikaväleillä on eri aikataulut. Tarkista, että katsot oikeaa aikataulua 😊

Lautta Kustavista Brändöön

Aamulla Kustavista Brändöön

Lähdimme kesäkuun 2021 alkupuolella Kustavista punaista linjaa pitkin lauantaina 6:45 lähdöllä Brändöön. Lauttalippu maksoi retkeilyautolla 14,40€. Normaalilla lähdöllä hinta olisi ollut 72€ (vuonna 2023 hinta näyttää olevan 79€, yli 2,1m korkeat autot). Hinta oli edestakaisin, sillä Brändö ei ole niin sanottu päätesatama. Päätesatamat ovat Hummelvik, Vuosnainen, Långnäs, Svinö ja Galtby. Koska me yövyttiin Brändössä, voitiin jatkaa matkaa samalla lipulla takaisin päätesatamaan. Eli me varattiin etukäteen lippu, jossa on sekä meno- että paluu samalla lipulla. Henkilöautolla hinta olisi ollut vajaa 4 euroa. Lisätietoja tästä.

Lautassa oli 2 muuta autoa meidän lisäksi. Henkilökunta kertoi, että vasta juhannuksen jälkeen vilkastuu, mutta aamulähtö on yleensä aika hiljainen.

Aamu oli uskomattoman kaunis ja meri aivan tyyni. Niin kaunista kaikkialla!

Ahvenanmaan saaristossa

Lauttamatkan maisemia

Brändössä

Perillä Brändössä

Brändö leirintäalue

Brändössä leirintäalueella kesäpäivän viettoa

Jos jatkat punaista linjaa aina Hummelvikiin saakka manner-Ahvenanmaalle, varaa kaikki lauttamatkat samalle lipulle, niin saat kaikki lauttamatkat tällä samalla hinnalla, kunhan yövyt matkan varrella.

Brändö lauttasatama

Tästä lauttasatamasta voisi jatkaa matkaa aina manner-Ahvenanmalle saakka

Edullisesti autolla ahvenanmaalle

Tässä vielä esimerkki varauksesta, eli kaikki liput samassa varauksessa. Henkilöauto on vielä edullisempi :)

Kannattaa käydä!

 


Kommentit
    June 14 Ikilinkki

On kyllä kaunista. Me ollaan lähdössä tuonne pyörillä, mutta kyllähän matkakuume noita kuvia katsellessa taas nousee!

Satu Hytönen
    July 30 Ikilinkki

Hei!

Mahtava loma ollut teillä! Minä en saanut millään alennusta verkkokaupassa. Vaikka valitsin vihreän linjan, ei tullut kuin -20 %.

Aihe
Alennuksen kanssa ongelmia
Tiina
Tiina
    July 30 Ikilinkki

In reply to by Satu Hytönen

No voi harmi! Keskikesällä näyttää olevan erit aikataulut vihreille lähdöille. Katsoitkohan oikeaa aikataulua?

 

 

 


Lisää uusi kommentti