Meikon ulkoilualue Kirkkonummella

Tiina
  • Meikon ulkoilualue, mustjärvi
  • Meikon ulkoilualue, Kotolampi
  • Meikon ulkoilualue, Immerlampi

 

Oli arki-ilta ja kohteeksi iltaretkeilyyn valikoitui Kirkkonummi ja Meikon ulkoilualue.  Upeat maisemat ja vaihtelevassa maastossa kulkeva kotokierros teki vaikutuksen. Jos täällä et ole vielä käynyt retkeilemässä, kannattaa ehdottomasti käydä. Jos asut pääkaupunkiseudulla, Meikon ulkoilualueelle ennättää hyvin työpäivän jälkeenkin. Tässä tarkemmat koordinaatit ja kokemukset, sekä tuttuun tapaan mukana myös video.

Missä on Meikon ulkoilualue

Mustjärvi Kirkkonummella

Meikon ulkoilualue sijaitsee Kirkkonummella, vain 35 kilometrin päässä Helsingistä. Navigaattoriin voi laittaa osoitteeksi Korsolammentie 31, 02400 Kirkkonummi. 

Neljän lammen kierros

Kotokierros Kirkkonummella

Kotokierros, toiselta nimeltä neljän lammen kierros on todella mukava ja upea retkeilyreitti. Pituutta reitille tulee noin 5km ja se kulkee vaihtelevassa maastossa kiertäen 4 lampea. Välillä reitti menee tiheässä metsikössä ja välillä suoalueen vieressä pitkospuita pitkin. Reitti alkaa P-paikan läheisyydestä, ajosuunnasta katsottuna parkkipaikan päädystä ja kääntyy sieltä vähän matkan päästä oikealle. Tämän jälkeen tulee vastaan jyrkät puuportaat. Reitti kierretään vastapäivään ja se päättyy samaan kohtaan mistä alkoikin. 

Kotolampi Meikon ulkoilualueella

Reitin ensimmäinen lampi on Kotolampi, jonka päädyssä on mukava istumapaikka. Tässä voi ihailla ilta-aurinkoa, joka heijastuu lammen pinnasta.

Mustjärvi Meikon ulkoilualueella

Seuraavana vuorossa olevaa Mustjärveä saa ihailla kallion päältä, josta avautuu upea maisema. 

Immerlampi Kirkkonummella

Immerlampi

Kolmas lampi on Immerlampi, jonka läheisyydessä on jyrkät kalliomuodostelmat. Tässäkin mukava paikka istuskeluun. Immerlammen rannalla oli myös itsetehtyjä nuotiopaikkoja.

Korsolammen puuvaja

Vastasuuntaan kierrettäessä grillipaikka on kierroksen loppupäässä, Korsolammen rannalla. Grillikatosta ei ole ja puuvaja on vähän matkan päässä nuotiopaikalta. Grillipaikan vieressä oleva wc oli rikottuna ja huonossa kunnossa. Sen sijaan puuvajan vieressä oli asiallisemman näköiset wc-rakennukset. 

 

Videolla kuvattu reittiä ja maisemia

Lisää uusi kommentti