Mallorca talvella

Tiina
  • Cap de Formentorin maisemaa
  • Cap de Formentorin majakalla
  • Port de Pollencan kylä
  • Mallorcan jylhää maisemaa
  • Mantelipuut kukkivat talvella
  • La Seun katedraali
  • Mallorcan rannoilla on tilaa talvella
  • Rantakatu aamulla
  • Autiot rannat talvella Mallorcalla
  • Auringonlasku Mallorcalla

 

Mallorcan matkailusuosio on ollut jatkuvasti kasvussa. Suomalaisten suosiossa se on ollut 1960 – luvulta lähtien. Kesäisin saarella on matkailijoita ruuhkaksi saakka. Sen sijaan talvella, tilaa on reilusti. Matkailijoita on vain kourallinen ja saari hehkuu kauneuttaan mantelipuiden kukkiessa. Hotelleja on jokunen auki, samoin ravintoloita. Rannat ovat tyhjiä, aamulenkillä saa melkein yksin käydä. Ei liikenneruuhkia, edulliset hinnat, upea luonto ja mieli lepää rauhallisuudesta. Ei voi muuta kuin suositella.

Mallorca
 

Suurin osa matkustaa saarelle kesäkuukausina, jolloin monet matkanjärjestäjät järjestävät matkoja useampaan eri kohteeseen ympäri Mallorcaa. Eniten matkailijoita saapuu Britanniasta ja Saksasta. Matkailijatilastot paukkuvat ennätyksissä, sillä esimerkiksi Turkin suosio on viime aikoina rajusti laskenut. Useissa lehtijutuissa Mallorcan paikalliset kokevat kesäkuukaudet suorastaan painajaisiksi. Lentoja saapuu vähän väliä, samoin risteilijäjätit saapuvat satamaan ja turisteja on kaikkialla. Mallorca on tunnettu biletyskohde etenkin brittien keskuudessa.

Lennot

Norwegian lentää suorin lennoin Helsingistä Mallorcalle 2 kertaa viikossa (pe ja ma). Lentoaika 4 tuntia. Hinnat talviaikaan edulliset, esimerkiksi meidän lennot maksoivat n.120eur/henkilö/meno-paluu. Finnair lentää saarelle 1.4 – 28.10.17.

Sää talvella Mallorcalla

Helmikuun alkupuolella päivälämpötilat olivat 16-18 asteen tuntumassa. Iltaisin lämpötila ei laskenut alle 10 asteen. Ilmaa viilensi mereltä puhaltava puuskittainen tuuli. Kertaalleen oli lyhyt sadekuuro.

Nähtävyydet ja tekemistä Mallorcalla

Tie Cap de Formentorin majakalle
 

Mallorcalla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Talvella liikenne on rauhallista myös mutkittelevilla vuoristoteillä. Vuokraushinnat ovat edulliset. Suositeltavaa on ottaa autoon lisävakuutus, sillä useat autot olivat syystä tai toisesta kolhittuja. Moottoritiet olivat todella hyvässä kunnossa, pienemmät tiet paikoin erittäin huonossa kunnossa. Meidän reiteillä oli ainoastaan yksi tietulli ja se oli Tramuntanan vuoristossa ennen pitkää tunnelia.

Saarella toimii toki myös julkinen liikenne ja moni on kehunut junamatkaa Palman kaupungista Sólleriin. Sóllerin vanhasta kaupungista puolestaan voi jatkaa raitiovaunulla Sóllerin satamaan.

Cap de Formentor

Cap de Formentorin majakka
 

Pohjois-Mallorcalle, Port de Pollençan kylän kautta lähtee tie Cap Formentorille, jossa sijaitsee saaren pohjoisin majakka. Majakan valo on ensimmäisen kerran sytytetty jo vuonna 1863. Majakan rakennustyöt ovat olleet äärimmäisen haastavat, sillä se on rakennettu jyrkän kallion päälle 210m merenpinnan yläpuolelle. Tie majakalle mutkittelee ja paikoin se menee jyrkänteen laidalla ja pienen matkaa myös kallion läpi kapeassa tunnelissa. Maisemat majakalta ovat kerrassaan upeat. Kannattaa varautua tuuliseen säähän. Formentorin aluetta sanotaan myös tuulien kohtauspaikaksi.

Maisema Cap de Formentorin majakalta
 

Samalla reissulla kun käy Formentorilla, kannattaa tutustua Port de Pollençan kylään ja/tai sitten lähistöllä sijaitsevan Alcudian lomakohteeseen. Talvella Alcudia oli vielä hiljaisempi kuin etelärannikon kohteet ja ravintolan hintataso oli myös edullisempi.

La Reservan luonnonpuisto - Helppo ja hyvinkin erilainen patikointireitti

La Reserva luonnonpuisto
 

La reserva –luonnonpuisto sijaitsee Puigpunyentin kylän läheisyydessä Tramuntanan vuoristossa. Patikointireitti on n.3,5km pitkä ja se on erittäin selkeästi merkitty opasteiden kera. Luonnonpuistossa on paljon eläimiä. Heti sisäänpääsyn jälkeen oli riikinkukot ja ankat vastassa, ja myös reitin varrella saattoi ankkoja tulla vastaan. Siellä oli myös kaksi karhua, mutta ne sentään olivat aitauksessa laugh Luonnonpuistoa mainostetaan useilla vesiputouksilla. Olihan niitä, mutta ei mitään sen kummosempia. Puistoon maksoi sisälle, 14 euroa / aikuinen. Puisto on auki talvella vain viikonloppuisin, huhtikuun alusta alkaen päivittäin. Lisätietoja puistosta tästä linkistä.

La Reservan luonnonpuistossa


La Reservan luonnonpuiston vesiputous
 

Palma de Mallorcan kaupunki

Palma de Mallorca
 

Palma de Mallroca on ihastuttava kaupunki kapeine kujineen. Siellä on mukavia kahviloita, ravintoloita ja ostosmahdollisuudet ovat hyvät. Sunnuntaisin kaupat ovat kuitenkin kiinni. Kannattaa käydä tutustumassa vanhaan kaupunkiin ja ehdottomasti kaupungin rannan puolella sijaitsevaan La Seun katedraaliin. Kirkko on valmistunut jo 1600-luvulla ja on kerrassaan upea sekä sisältä että ulkoa. Lisätietoja katedraalista tästä linkistä.

La Seun katedraali
 

La Seun katedraali sisältä

Palman keskustasta, noin 3 kilometrin päässä rinteessä sijaitsee 1300-luvulta peräisin oleva Bellverin linna. Ylhäältä avautuvat upeat näköalat merelle ja kaupungin ylle. Linnaan on sisäänpääsymaksu, helmikuussa 2017 aikuisen lippu maksoi 4 euroa. Lisätietoja Bellverin linnasta tästä linkistä.

Belleverin linna
 

Belleverin linna
 

Maisema Belleverin linnalta Palman kaupunkiin
 

Palman keskustasta on lähes mahdotonta löytää autolle parkkipaikka, myös talvella. Kannattaa jättää auto katedraalin parkkihalliin, jonne ajetaan rannan puoleiselta tieltä. 

Mallorca on myös suosittu kohde pyöräilyn harrastajille. Tästä Helsingin Sanomien artikkelista vinkkejä pyöräilylomalle Mallorcalla.

 

Videolla tunnelmia reissusta.

Lisää uusi kommentti