Esittelyssä Thaimaan paras saari - Koh Lanta

Tiina
  • Koh Lanta, Klong Dao
  • Koh Lanta, vesiputoukselle
  • Koh Lanta, Kaw Kwang
  • Koh Lanta, kansallispuisto
  • Koh Lanta, kansallispuisto
  • Koh Lanta, sukellusta
  • Koh Haa

 

Joskus 5 vuotta sitten ajattelin, etten Thaimaahan matkusta, ellei minulla ole muuta syytä sinne mennä kuin lomailu. Aasian maista entuudestaan tuttaja olivat Malesia, Indonesia ja Singapore. No, miten siinä sitten kävikään. Kolme vuotta sitten lähdin talveksi Thaimaahan sukelluskeskuksen hulinaan puuhastelemaan ja kohteeksi valikoitui saari nimeltä Koh Lanta. Tämä rauhallinen saari, paratiisi maan päällä teki lähtemättömän vaikutuksen, jota en unohda koskaan.

Koh Lanta sijaitsee Andamaninmerellä, n. 2 tunnin ajomatkan päässä Krabin lentokentältä. Matkan varrella on 2 autolauttaa * ja ajoaika riippuukin siitä, kuinka kauan lauttojen odotteluun kuluu aikaa. (*nykyisin enää 1 autolautta, sillä silta Ko Lanta Noin ja Yain välille on valmistunut.) Krabin keskustasta liikennöivät myös laivat Lantalle. Toinen vaihtoehto saarelle saapumiseen on Phuketin ja Phi Phi saarien kautta laivalla. 

Autolautta Koh Lantalle

 

Koh Lanta on noin 25 kilometriä pitkä saari, jota ei pääse ajamaan ympäri. Päätie kulkee suurin piirtein saaren keskellä, joten saaren länsipuolella sijaitsevat useiden kilometrien pituiset valkoiset hiekkarannat ovat todella rauhallisia. Kaupustelijoita ei ole. Saari on myös tunnettu käsittämättömän upeista auringonlaskuista.

 

Klong Dao, auringonlasku

 

Saaren keskus on pohjoisessa sijaitseva kylä nimeltä Saladan, missä on paljon kauppoja ja ruokaravintoloita. Ravintolavinkkinä Family Thai, joka on edullinen ja hyvä paikallinen ruokaravintola Saladanin pääkadun varrella (karttalinkki). Saladanissa on myös useita paikallisia matkatoimistoja, joista voi kätevästi ostaa bussi-, laiva- ja lentolippuja. Vanhakapunki sijaitsee itäpuolella saarta, jossa järjestään mm. maaliskussa Lanta festival. Vanhassa kaupungissa on ihan erilainen tunnelma kuin Saladanissa. Saarella helpoiten pääsee liikkumaan, kun vuokraa skootterin. Toinen vaihtoehto on kulkea Tuk Tukilla, mutta esimerkiksi kansallispuistoon sillä ei pääse jyrkkien ylämäkien vuoksi.

 

Koh Lanta, Vanhakaupunki

 

Vaikkakin saari on todella rauhallinen ja noin 80% paikallisasukkaista on muslimeja, niin silti yöelämää löytyy turistiaikana jokaikiselle illalle. Missä mitäkin järjestetään, selviää parhaiten mainoksista paikan päällä. 

Aktiviteetit:

Snorklaus-ja sukellusretket

Koh Lantan sijainti on ideaali sukellusharrastukselle, sillä 2h venematkan päässä sijaitsevat upeat sukelluskohteet.  Väriloistoa ja näkemistä riittää hyvällä tuurilla jopa valashaihin asti.

 

Sukellusta

 

Sukellusta

 

Sukellusta

Sukelluskuvat ottanut: Tommi Karhunen

 

Vesiputous, Ao Klong Jark (Waterfall Bay)

Vesiputoukselle pääsee osallistumalla retkelle tai omatoimisesti skootterilla ajamalla paikan päälle. Parkkeeraus maksaa ja tämä maksu toimii alueen "sisäänpääsymaksuna". Vesiputous ei ole ihan kulman takana, vaan sinne joutuu kävelemään pitkin viidakkoa ja välillä puron loiskeessa. Ajoittain polku saattaa olla liukas. Mukava kokemus kaikin puolin!

Koh Lanta, vesiputouksella

 

Kansallispuisto

Kansallispuisto sijaitsee aivan eteläkärjessä. Alueelle joutuu maksamaan kansallispuistomaksun. Näkymät ovat upeat etenkin majakalta. Viidakon puolella on merkitty reitti, jonka voi kävellä läpi. Alueella on paljon apinoita. Ei kannata ottaa mitään muovipussissa mukaan eikä jättää reppua hetkeksikään maahan, sillä nämä kaverit käyvät melkosen ahkeraan hakemassa ihmisten tavaroita ja niitähän on sitten aikamoinen työ saada takaisin.

Koh Lanta, kansallispuisto

 

Saarella on paljon paikallisia matkanjärjestäjiä, joilta voi vuokrata pitkähäntäveneen ja kuljettajan koko päiväksi tai osallistua jollekin heidän järjestämälle retkelle. Vaihtoehtoja on paljon, kalastusretkestä aina ruoanlaittoon.

Paras matkustusaika on loka/marraskuusta maalis/huhtikuuhun, jolloin on ns. kuivakausi. Sateita tällöinkin toki tulee, mutta ne ovat yleensä kuuroja ja menevät nopeasti ohi.

Muista kunnioittaa paikallisväestöä ja äläkä missään nimessä hermostu, jos kaikki ei nyt ihan ajallaan tapahdu. Lomalla kannataa olla lomafiiliksellä ja pitää perusajatus lauseessa Mai pen rai :)

Lisää uusi kommentti